33 månader in i sparandet är det dags för status november 2020 eller månadens månadsuppdatering. Förra månaden utgick på grund av min digitala paus men denna månad blir aaaaaallt som vanligt igen.

Lönecavan ligger på kylning och jag ser fram emot kvällens skålande.

Status november 2020 – pengarna

Idag trillar våra löner in och denna månad blir det lite mindre pengar in. Fru IGMR tog en obetald ledighet under höstlovet och det ger i runda slängar ett inkomsttapp på 7 000 skånepesetas. Det är dock inget att hänga läpp över utan ett värdebeslut som gjorde att hon och IGMR junior hade en fin vecka ihop.

Värdet på vår ISK idag 25 november är 1 210 195 sek. Nettoförmögenheten har tickat över en miljongräns till och klockar in på 3 075 723 sek. Vi har nästan fördubblat vår nettoförmögenhet på knappa tre år. Månadens sparkvot landar på 45 % vilket ger ett snitt på 59 % sedan start.

Status november 2020
Har svårt att ta in denna bild. Tre månader kvar till treårsjubileum för sparandet.

Det ligger mycket arbete bakom dessa staplar. Det viktigaste har dock varit att få in vanan att spara först och konsumera sedan.

Status november 2020 – livet

Jag ska inte sticka under stolen med att jag tycker saker är rätt trist nu. Hemmajobbandet och covid tar på psyket. Vi försöker fylla på livet med goa saker men nog tär skiten på en ändå. Natur, träning och fokus framåt är vår medusin (hihi). Men som sagt – det är inte jätteenkelt att hålla humöret uppe.

Positiva nyheter duggar dock tätt nu och det gäller att hålla ut.

Vi hade en tanke på att ta en covidsäker weekend i via airbnb eller liknande. Kravet är eget hus/stuga med bastu och gärna badtunna. Det verkar dock som om vi inte är först med tanken om man säger så. Herregud vad det är fullbokat på alla goa ställen. Men skam den som ger sig – vi letar på (tips någon på Skåne / Halland / Smålandställe?)

Träning

Vi är igång riktigt bra med träningen. Jag klippte 15 kilometer i helgen på 5:40 tempo trots att jag sprang i stan. Rödljus, trafik och sådant sinkade lite. Femman avverkar jag nu en bra dag på 4:30-4:40 tempo. Jag tar egentligen inte tid när jag springer men den senaste månaden har jag känt farten i kroppen och då har det varit kul att ta tid då och då.

Förr bodde vi i en BRF som hade ett gym. Där fanns en boxningssäck som både jag och fru IGMR nyttjade ofta. Otroligt bra träning, speciellt om man lägger till sparkar. Vi har nu gjort slag i saken och klickat hem en boxningssäck inklusive väggfäste från Amazon. Knappa 1 000 kronor inkl. frakt känns som hittat. IGMR junior har visat stort intresse så han får ett par boxningshandskar för juniorer i julklapp från samma ställe. Ser fram emot leverans och att få ut lite frustration samtidigt som man får bra träning.

Öfvrigt

Jag är glad över vår nya bil och jag är glad över att bara få njuta av att köra den. Head space verkligen. Inlägg om vår Civic kommer.

Att dessutom sluta med alla extraknäck känns också helt rätt i detta läget. Jag känner mig friare och det är gött.

Hur har er månad varit? Livet och ekonomi?

Signatur