Ja ovanligt mycket vardag är vad det är just nu. Fru IGMR har varit krasslig med en go och djup hosta. En sådan där hosta som förpassar en till ett annat sovrum på natten för att inte förstöra allas sömn. Just den där hostan är det varning på så därför åkte jag och hämtade ut ett Covid-19 test. Spännande testprocedur som jag inte går in på detaljer på. Kovidden lyste dock med sin frånvaro när testresultatet trillade in mindre än 24 timmar efter pinnen i näsan, svalg och gud vet var.

Huset

Jag körde en liten målning av våra fönster på ovanvåningen och insåg att vissa av dem v e r k l i g e n inte var i bästa skick. Ett allmänt upprop gick ut till grannarna om de har något fönster liggande. Två av grannarna byter just nu alla fönster och jag hoppas att vi kan få ett av deras då alla radhus fönster är lika. Jag målade i alla fall över skiten och hoppas på att det håller ett tag till medan jag får tag på nygamla fönster och renoverar dessa.

mycket vardag tyvärr
Just i denna stund stod herr IGMRs mungipor i ett all time low.

Vill inte ha moderna fönster eftersom självdraget fungerar bäst med otäta originalfönster samt att de är väldigt vackra. Cirkus 200 000 kronor kostar det att byta alla fönster till inte jättefina nya fönster. Känns ovärt.

Skolan

Skolan har också dragit igång på allvar för IGMR junior. Han går i ettan och, peppar/peppar, han trivs och det går bra. Dock är läsningen eller läskoden inte knäckt och därför får vi traggla igenom x antal sidor i en bok varje kväll på soffan. En mysig men ibland frustrerande stund för oss båda. Skam den som ger sig – för en vecka sedan orkade han med en sida och nu läser vi 5-6 sidor per kväll. En fin balans mellan att pressa och väcka läslust. Inte lätt.

Jobbet

Jobbet tar mycket energi nu. Det är den tiden på året då alla retailbolag skall dra in sina pengar. September – december skall röda siffror bli svarta i resultaträkningen.

En kollega har gått i väggen och jag lär just nu upp hennes ersättare. Fem år hann min kollega vara ute i arbetslivet innan hon trillade dit i maj. Forskningen, och min egen erfarenhet, säger att man skall tillbaka till jobbet så snabbt som möjligt. Risken är annars att man blir fast hemma. Inte lätt att återvända till jobbet – det skall gudarna veta. Man är skör och rädd.

Tanken är dock inte att man skall jobba och in i samma situation – en kaffe och några småprat räcker. Sedan bygger man från det. Min kollega blev just sjukskriven en och en halv månad till och de som har kontakt med henne privat säger att hon mår väldigt dåligt. Känner starkt med henne och jag får flashbacks från mitt eget utmattningssyndrom.

Hälsan

Jag åkte på en väldigt mild variant av det som Fru IGMR har. Bara lite ”malaise” eller allmän sjukdomskänsla som nu är bortblåst. Skönt!

En större sak som sker i höst är att jag fått remiss till allergimottagning för att påbörja sensibilisering för katt, pollen och kvalster. Sommaren var överjävlig vad gällde allergi och jag hoppas att sensibiliseringen kan hjälpa mig.

För er som undrar vad det är så innebär det att man via tablett eller spruta får en liten dos av allergen med jämna mellanrum för att immunförsvaret skall vänja sig och inte gå bananas som det gör nu. Behandlingen är lång, två-tre år. Vi får se hur det går.

Öfvrigt

Idag trillar det in totalt tre kubik ved på nedfarten till garaget. Två kubik björkved och en kubik lyxig bokved. Bokved skall brinna lite längre och ge bättre glöd. Vi får se hur det är med den saken och om den kubiken bokved verkligen är värd tvåhundra kronor mer än en kubik björkved.

Annars läser jag om Markus Torgebys ”Sova Ute”, mycket för att jag gillar känslan, språket men också för att jag känner igen hans beskrivningar om röran i huvudet och att sortera i den. När den är avklarad ligger boken ”Granskogsfolk, hur naturen blev svenskarnas religion” på tur. Någon som läst?

Jag lämnar er med en bild ur Addnatures reklamblad som jag verkligen gillade. Fyndigt och sant.

mycket vardag
True dat.

Har ni också mycket vardag just nu? Det känns som om höstens intåg ofta ökar dosen vardag.

Signatur