Varje år fastar jag så där sk*thårt för en skiva, låt eller artist. Det är nästan ofelbart och blir som en liten kärlekshistoria. Detta blir sedan lite som soundtracket till mitt liv under det året.

För två år sedan var det Amen Dunes och Aldous Harding som nötte på våra högtalare och mina trumhinnor. Magiska båda två och jag kommer ihåg hur de snurrade flitigt under vår tågresa till Kroatien.

Förra året var det Alex G (Sandy) som tog mig med storm. Min musiksmak är bred men det skeva och melodiösa gillar jag mest. Alex G (Sandy) är både och. Ibland bara det ena och ibland bara det andra. Alex beskrivs som att han återuppväckt och tagit vidare 90-tals indie/lo-fi´n.

Så vad blev det i år som svepte undan benen på mig? Jo bandet Floodlights. Ett litet Australiensiskt band med starka melodier, avskalat sound och filosofiska låttexter. Lycka, det moderna livets absurditet, längtan efter något annat och annat fint är saker som avhandlas.

I push past what’s now
And envision myself in three days
Under the big blue sky
Without my shiny shoes or my kind regards
And I know how I feel
And what the cause is and how to fix it

”Happiness” av Floodlights

Floodlights skiva ”From a View” släpptes först inte på Spotify utan endast på Bandcamp. Jag har inte köpt någon skiva på gud vet hur länge – 10 år kanske? Denna köpte jag dock på Bandcamp för en 50 lapp. Väl investerade pengar som gett många timmar av nöje, tåvickande och tankar.

Helgtips

Så det är mitt tips för helgen. Ta en lyssning på ”From a View” som just släppts på Spotify. Mina favoritlåtar är ”Nullarbor”, ”Don´t Pick That Scratch” samt ”Thanks for Understanding”. Fru IGMR knarkar ”Nullarbor” och IGMR junior är mest förtjust i den lugnare ”Backyard” (nedan). Texten till ”Tropical Fun” är himmelens bra…

Glöm inte att jag skapat en låtlista för er läsare också. Tända av #2 heter den och jag lägger löpande till nya fina bitar. En lugn lista som nu klockar in på dryga 10 timmar musik.

Vill du vara lite häftigare än så kan du med fördel dra på Ace Hotels (underbart hotell i Palm Springs) spellista. Ace Hotels lista fylls också på löpande och är ofta riktigt bra.

Trevlig helg på er!

Signatur