Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Midsommar och frihet

Efter många dagar utan regn öppnade sig himlen igårkväll. Imorse vaknade vi av åska och skyfall samt “mamma å pappa, får jag se på teeeeveee”. Även om vi har en vecka kvar till semester börjar semesterkänslan infinna sig så smått. Detta markerades också igår med en semestercava vars kork nästan nådde tomtgränsen. Rekord.

Idag är det midsommar och vi har inga himlastormande planer. Tvärtom har vi ganska aktivt undvikit inbjudningar till förmån för lugn och spontanitet. Så blir det också. Vi kommer förflytta oss och låna ett boende över helgen. Det blir vår bas under helgen för utflykter och kanske lite “påbehörigtavståndfika” med svärisarna.

Frihet & FIRE

De senaste dagarna har jag funderat mycket på detta med frihet, FIRE och processen. Det som kändes så glimrande och svårt har blivit vardag och vi kan nu se att det faktiskt fungerar. Det är berusande i sig men samtidigt kommer det kräva uthållighet men främst en plan framåt.

Den ekonomiska planen är lagd men inte den för livet. Den är fortfarande öppen med många irrspår och lösa trådar. Väven börjar bli lite tajtare men jag inser att detta är den stora utmaningen med vad vi gör. Skapa ett liv med mening och mål utan ekorrhjul. Ett liv som hela familjen vill ha och vill leva. Ett liv som inte är styrt av 9-5 utan ett liv där vi tar ansvaret för våra dagar.

USA

När vi gifte oss i Los Angeles 2012 var vi på en episk road trip. Jag har aldrig förr eller senare känt mig så fri som under de tre veckorna vi spenderade i vår hyrda Mustang. Jag återkommer till den resan gång på gång i tanken och bloggens signaturbild ovan på bergen är tagen av mig under den resan.

Utah, Arizona, Californien, Nevada. Yosemite, Grand Canyon, LA, Ace Hotel Palm Springs, Highway 1 åt rätt håll, Bixby Bridge, Big Sur, Death Valley, Salvation Mountain (Into the Wild) och allt det andra fina.

midsommar
Death Valley. Månlandskap.
Bara mys
“Har jag betalat för mountain view ska jag fan ta mej ha mountain view också”
Joshua Tree. Otroligt landskap.
Salvation Mountain. Galet ställe mitt ute i ingenstans. Otrolig historia bakom (googla).
Just married.
Vi hade förmånen att få besöka den modernistiska ikonen “Stahl House” Eller Case Study house 22. Utsikt över LA.
Mitt i Hollywood bodde vi hos en excentrisk kvinna.
Punktering på Mustangen mitt ute i ingenstans. “Deliverance “/ “Den sista färden” känsla men det gick bra.
Bixby Bridge. Episk ställe för popkulturnördar. Dustin Hoffman kör sin Alfa Romeo Duetto över den i The Graduate (magisk film) och senast kanske Big Little Lies scenerna.
Yosemite och sequoiaträd. Man blir rätt ödmjuk när man står vid dem. 

Jag vill ha mer av ovan känsla i mitt och våra liv. Det behöver inte vara himlastormande men jag vill att det ska kännas. Får nog återkomma till detta inser jag. Det blev en timmes skrivande när jag bara skulle önska glad midsommar 🙂

Jag lämnar er med två låtar jag lyssnar på när jag skriver detta. “Ride” med Lana Del Ray samt “Wasn´t Born to Follow” med the Byrds.

Glad midsommar!

KRAM från IGMÄRRRRZ.

Signatur

13 kommentarer

 1. Elin

  Jag har varit på liknande roadtrips i området. Många wow och skiftningar i både landskap och klimat. Tycker det är svårt att få samma storslagna intryck hemmavid. Även om en soldränkt vakande rågåker är helt fantastisk i kontrast till storstadsbullret. Staden eller landet, norr eller syd, jag tycker det är svårt att hitta den optimala platsen. Har ni?

  • IGMR

   Man kommer ju aldrig riktigt åt det där storslagna förutom i fjällvärlden och utomlands. Jag vet inte riktigt var man ska ta vägen men jag gillar nordvästra Skåne som bas. Kanske man bör ta höjd i livet för äventyr. Campervan?

   Har du ögon på ngn plats?

 2. frihetsgraderna

  Fantastiska bilder. En sak jag har insett när jag tänker tillbaka på platser och upplevelser i mitt liv som har varit i särklass är att det aldrig var bara storslagenhet eller det speciella. Lika viktigt var stämningen, sällskapet, situationen.

  Just nu sitter jag i förmiddagssolen och ser ut över Dalälven. Det finns ju en oändlig mängd landskap som är vackrare och mer dramatiska men just nu är det faktiskt helt perfekt.

  Men jag har ju aldrig varit särskilt äventyrlig av mig.

  Jag tror att du är på helt rätt spår när du försöker få plats för lite äventyr i det fria livet. Det extremt frugala där gränserna sätts av hur långt man orkar cykla tror jag i längden kan bli både inskränkt och tråkigt.

  • Herr IGMR

   Dalälven har jag passerat på väg till skolan många gånger. Mäktig och vacker.

   Ärligt talat är jag inte heller dem mest äventyrliga människan på denna jord. Ovan resa var minutiöst planerad och faktiskt också första gången vi sparade mycket pengar på kort tid (för att betala resa + bröllop).

   Men som du säger – jag tror man måste ha lite spontanitet och äventyr i livet. Jag har en dröm om en väldigt enkel husbil, och har haft i många år. Mer USA, mer av vår fjällvärld och sådant vill jag ha. Men just nu sätter jag själv ngn slags gräns till våra fem veckors semester som också måste inrymma mycket vila och oplanerad tid.

 3. Lisa

  Åh, bott utanför Phoenix i några år så varit på alla de där platserna, tack för dessa ”sentimental pictures”! Hoppas att det kommer att gå att resa på ett okej sätt igen, kanske inte så mycket för egen del då jag rest mycket men sonen är 18 och vill ut i världen.

  • Herr IGMR

   Bo i USA. Dreamy!

   Det landet, tycka vad man vill om det, är ett fantastiskt land som erbjuder så mycket.

 4. Fumlan

  Häftig resa! Det är sällan man upplever så omvälvande omgivningsskiftningar, men när det väl händer så levlar man! 😉

  • Herr IGMR

   Ellerhur! Just nu levlar jag mest på Pokemon Go tillsammans med sonen. Det hoppas jag förändras 🙂

 5. Cosmonomics

  Vi gjorde också en roadtrip i USA som vår bröllopsresa, men 2013. Var en helt fantastisk resa – och vi har precis samma bild från Yosemite med huset och det stora sequoiaträdet. En av de bästa resorna i mitt liv, ihop med resan jag gjorde med mina föräldrar till Tanzania och vår senaste resa till Florida.

  Lite sent men glad midsommar!

  • Herr IGMR

   Tack Cosmo, kul att du tittar in.

   Resor sätter avtryck, så är det bara. Just denna resa kände jag mig fri på ett sätt jag inte gjort sedan tonåren – och som jag inte trodde var möjligt längre. Det gjorde och gör mig hoppfull inför framtiden med mer tid att göra kul.

   Yosemite – vilken pärla det var.

 6. FruEfficientBadass

  Underbart inlägg. Jag tycker du sammanfattar konceptet väl – det handlar om att hitta den där avkroken till stig bortom huvudleden. Inte för att det är något fel att följa huvudleden, om man trivs med den. Men vi är uppenbarligen många som tycker att den blir lite trist i längden. Håller också med Frihetsgrader ovan att det inte nödvändigtvis behöver vara något sensationellt eller dyrt, även om jag blir väldigt sugen på att copy pasta er resa rakt av. Det handlar mer om att ta dagen som den kommer, se skönheten i det lilla och kunna bejaka och tacka ja till chanser och möjligheter när de dyker upp.

  • Herr IGMR

   Helt enig och amen. Svårigheten är bara att designa ett liv och hitta en plats där allt det där ryms i den grad man önskar. Tack och lov att vi har lite tid på oss till FIRE 😉

 7. Spargrisen

  Gjorde också en sån trip, men innan vi gifte oss. Fast alla trodde att vi skulle gifta oss i Vegas för vi hade hängt ihop jääääättelänge. Våra minnen innehåller stenras över Highway one (så vägen var avstängd en lång bit), blommande kaktusar i Joshua tree, fina vattenfall i Yosemite och regn i Death Valley(!)

  För den som ska till USA och gillar natur så rekommenderar jag att köpa årskort på de statliga nationalparkerna. Det tjänas snabbt in, särskilt i de stora som kostar mer (ett kort gäller för “alla i bilen”).

  Vi har pratat om att åka tillbaka med barnen, de skulle bara bli lite större. Och sen ska det passa in med ledigheter från skolan och andra aktiviteter. Nåja, det blir kanske av, nån gång.

Kommentera