Efter många dagar utan regn öppnade sig himlen igårkväll. Imorse vaknade vi av åska och skyfall samt ”mamma å pappa, får jag se på teeeeveee”. Även om vi har en vecka kvar till semester börjar semesterkänslan infinna sig så smått. Detta markerades också igår med en semestercava vars kork nästan nådde tomtgränsen. Rekord.

Idag är det midsommar och vi har inga himlastormande planer. Tvärtom har vi ganska aktivt undvikit inbjudningar till förmån för lugn och spontanitet. Så blir det också. Vi kommer förflytta oss och låna ett boende över helgen. Det blir vår bas under helgen för utflykter och kanske lite ”påbehörigtavståndfika” med svärisarna.

Frihet & FIRE

De senaste dagarna har jag funderat mycket på detta med frihet, FIRE och processen. Det som kändes så glimrande och svårt har blivit vardag och vi kan nu se att det faktiskt fungerar. Det är berusande i sig men samtidigt kommer det kräva uthållighet men främst en plan framåt.

Den ekonomiska planen är lagd men inte den för livet. Den är fortfarande öppen med många irrspår och lösa trådar. Väven börjar bli lite tajtare men jag inser att detta är den stora utmaningen med vad vi gör. Skapa ett liv med mening och mål utan ekorrhjul. Ett liv som hela familjen vill ha och vill leva. Ett liv som inte är styrt av 9-5 utan ett liv där vi tar ansvaret för våra dagar.

USA

När vi gifte oss i Los Angeles 2012 var vi på en episk road trip. Jag har aldrig förr eller senare känt mig så fri som under de tre veckorna vi spenderade i vår hyrda Mustang. Jag återkommer till den resan gång på gång i tanken och bloggens signaturbild ovan på bergen är tagen av mig under den resan.

Utah, Arizona, Californien, Nevada. Yosemite, Grand Canyon, LA, Ace Hotel Palm Springs, Highway 1 åt rätt håll, Bixby Bridge, Big Sur, Death Valley, Salvation Mountain (Into the Wild) och allt det andra fina.

midsommar
Death Valley. Månlandskap.
Bara mys
”Har jag betalat för mountain view ska jag fan ta mej ha mountain view också”
Joshua Tree. Otroligt landskap.
Salvation Mountain. Galet ställe mitt ute i ingenstans. Otrolig historia bakom (googla).
Just married.
Vi hade förmånen att få besöka den modernistiska ikonen ”Stahl House” Eller Case Study house 22. Utsikt över LA.
Mitt i Hollywood bodde vi hos en excentrisk kvinna.
Punktering på Mustangen mitt ute i ingenstans. ”Deliverance ”/ ”Den sista färden” känsla men det gick bra.
Bixby Bridge. Episk ställe för popkulturnördar. Dustin Hoffman kör sin Alfa Romeo Duetto över den i The Graduate (magisk film) och senast kanske Big Little Lies scenerna.
Yosemite och sequoiaträd. Man blir rätt ödmjuk när man står vid dem. 

Jag vill ha mer av ovan känsla i mitt och våra liv. Det behöver inte vara himlastormande men jag vill att det ska kännas. Får nog återkomma till detta inser jag. Det blev en timmes skrivande när jag bara skulle önska glad midsommar 🙂

Jag lämnar er med två låtar jag lyssnar på när jag skriver detta. ”Ride” med Lana Del Ray samt ”Wasn´t Born to Follow” med the Byrds.

Glad midsommar!

KRAM från IGMÄRRRRZ.

Signatur