Hålla bilen ren länge? Utanför vårt hus står det ett gäng lindar. Dessa träd är vackra att se på men de skitar ner vår bil något otroligt. Just lindar utsöndrar en sockerlösning (eller är det bladlöss som är boven?) som lägger sig på bilen.

Tvättar man inte bilen ofta kommer denna sockerlösning att börja mögla. Det i sin tur ger ”jättefina” små svarta prickar som är ett helvete att få bort.

Hur håller vi bilen ren länge?

Det enkla sättet är att tvätta bilen ofta i maskin eller för hand. Det tar tid och kostar pengar om det skall göras så ofta som det behövs för oss. Alltså behöver vi en annan metod. Tvätta på gatan / tomten får man inte eftersom man då sprider miljögifter.

Så här gör vi:

Bilen tvättas ordentligt en gång och det spelar ingen roll hur. Maskintvätt eller för hand väljer man helt och hållet själv.

Sedan gör vi som så att med ungefär två veckors intervall åker vi till en gör det själv tvättstation. Ni vet en sådan som ofta finns i närhet till köpladorna eller bensinstationer. Där växlar jag till mig polletter för en hundring vilket då brukar bli tio polletter.

När det är dags för biltvätt åker jag till tvättstationen som ligger nära jobbet och stoppar i två polletter.

Det första jag gör är att snabbt som attan blåsa av bilen med programmet ”förtvätt”. Steg två är att ÄNNUsnabbare som attan blåsa av bilen med programmet ”avspolning”.

Klart & betalt. En 20 kr paretotvätt. 80 % av resultatet till mindre än 20% av kostnaden och tidsåtgången jmf vanlig tvätt.

Hålla bilen ren länge
Gårdagens paretotvätt. Ain´t she pretty?

Är bilen ren från början och man gör detta med ett par veckors mellanrum – då håller sig bilen acceptabelt ren i tio veckor. Helt ok för 100 kr.

Jag är helt medveten om att jag inte kan köra in på Elmiamässan med denna bil. Det är en bruks och familjebil vilket gör att det känns helt okej för mig att tvätta på detta sätt. Upplevelsen av den från ett par meters håll är att den är relativt nytvättad alltid.

Har ni några tips för att hålla bilen ren länge?

Mer om bilar och bilrelaterade tips hittar du här.

Signatur