Tänk om man just kunde unfuck the world. Nu är jag blott en liten tangentbordsriddare som försöker sprida något gott i denna värld. Lite gott kanske jag kan bidra med och det känns bra och är hela syftet med IGMR-bloggen.

Nu är det inte det jag ska skriva om idag utan jag tänkte bara ge lite musiktips och återigen tipsa om min Spotifylista jag satt ihop just för er läsare. Själv håller jag mig med en nästan 700 låtar lång lista som jag kallat ”Tända av”. Lugna låtar att gubbsova till, dansa tryckare till, ha i bakgrunden på middagsbjudningen eller bara att ta det lugnt till.

Dessa 700 låtar har jag kondenserat ner till en ”Tända av #2” som håller ihop lite bättre.

Svenska artister

Något som har slagit mig på senaste tiden är att det just nu att kvinnliga svenska artister sprutar guld en masse ut i etern. Dolce, Moonica Mac, Slowgold, Alice Boman eller varför inte Sara Yasmine.

En låt som fullständigt knockade mig häromdagen är Moonica Mac´s låt ”Alaska / All Aska”. En otroligt fin text som är extra fin för mig just nu. Mormor gick bort i början av månaden och det har varit tufft på många sätt. Denna låt har gått på repeat.

jag trodde jag gjorde gott här

men att leva är svårt

allt det vackra är kort

fastän jag söker lyckan inom mig 

faller kroppen isär 

den vill inte vara med 

men jag fattar att sorgen ska finnas

det blir lättare sen

när man lever med den

som att ta sig igenom Alaska/all aska

eller blommande äng

med gråten i halsen

Moonica Mac – ”Alaska/All aska”

Musik läker och musik sätter ord och ton på känslor. Förstärker, dövar, lugnar och helar. Läste igenom mitt årsgamla inlägg ”Musik som självmedicinering” och det stämmer fortfarande.

Alice Boman är också något som spelats ofta den senaste tiden i det IGMRska hemmet. Hennes ”Heart on Fire” är mörk, lugn och svävande.

Dolce´sTommy Tommy” är också en lugn macka. Rösten och närvaron.

Sara YasminesOsårbar” . Fin text. Konkurrens- och konsumtionssamhället tynger.

SlowgoldsEn sådan vår” har jag tipsat om förut. Men fasen vilken käftsmäll våren 2020 har varit va? Mörk, suggestiv, svävande och blytung låt.

Och sist men inte minst den fina låt som gav upphov till detta inläggs namn – ”Unfucktheworld” signerad amerikanskan Angel Olsen.

Alla dessa (tror jag) finns i Tända av #2. Jag uppdaterar spellistan löpande.

Helg

Inom några timmar tar familjen IGMR helg. Våra planer är, precis som vanligt, lösa. Förra helgen gjorde vi utflykter till Fulltofta och Häckeberga. Häckeberga var verkligen guld så jag tror att vi återvänder dit i helgen.

Unfucktheworld häckeberga
Häckeberga, helgen v20. IGMR juniors favoritsyssla är att mata djur. Stigen gick genom hagar.

Helgen kommer också bjuda på en möjlighet att slutföra ett DIY projekt som kommer upp i bloggen inom kort samt bara att få skrota runt i trädgården.

Ta hand om er.

Signatur