Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Unfuck the world

Tänk om man just kunde unfuck the world. Nu är jag blott en liten tangentbordsriddare som försöker sprida något gott i denna värld. Lite gott kanske jag kan bidra med och det känns bra och är hela syftet med IGMR-bloggen.

Nu är det inte det jag ska skriva om idag utan jag tänkte bara ge lite musiktips och återigen tipsa om min Spotifylista jag satt ihop just för er läsare. Själv håller jag mig med en nästan 700 låtar lång lista som jag kallat “Tända av”. Lugna låtar att gubbsova till, dansa tryckare till, ha i bakgrunden på middagsbjudningen eller bara att ta det lugnt till.

Dessa 700 låtar har jag kondenserat ner till en “Tända av #2” som håller ihop lite bättre.

Svenska artister

Något som har slagit mig på senaste tiden är att det just nu att kvinnliga svenska artister sprutar guld en masse ut i etern. Dolce, Moonica Mac, Slowgold, Alice Boman eller varför inte Sara Yasmine.

En låt som fullständigt knockade mig häromdagen är Moonica Mac´s låt “Alaska / All Aska“. En otroligt fin text som är extra fin för mig just nu. Mormor gick bort i början av månaden och det har varit tufft på många sätt. Denna låt har gått på repeat.

jag trodde jag gjorde gott här

men att leva är svårt

allt det vackra är kort

fastän jag söker lyckan inom mig 

faller kroppen isär 

den vill inte vara med 

men jag fattar att sorgen ska finnas

det blir lättare sen

när man lever med den

som att ta sig igenom Alaska/all aska

eller blommande äng

med gråten i halsen

Moonica Mac – “Alaska/All aska”

Musik läker och musik sätter ord och ton på känslor. Förstärker, dövar, lugnar och helar. Läste igenom mitt årsgamla inlägg “Musik som självmedicinering” och det stämmer fortfarande.

Alice Boman är också något som spelats ofta den senaste tiden i det IGMRska hemmet. Hennes “Heart on Fire” är mörk, lugn och svävande.

Dolce´sTommy Tommy” är också en lugn macka. Rösten och närvaron.

Sara YasminesOsårbar” . Fin text. Konkurrens- och konsumtionssamhället tynger.

SlowgoldsEn sådan vår” har jag tipsat om förut. Men fasen vilken käftsmäll våren 2020 har varit va? Mörk, suggestiv, svävande och blytung låt.

Och sist men inte minst den fina låt som gav upphov till detta inläggs namn – “Unfucktheworld” signerad amerikanskan Angel Olsen.

Alla dessa (tror jag) finns i Tända av #2. Jag uppdaterar spellistan löpande.

Helg

Inom några timmar tar familjen IGMR helg. Våra planer är, precis som vanligt, lösa. Förra helgen gjorde vi utflykter till Fulltofta och Häckeberga. Häckeberga var verkligen guld så jag tror att vi återvänder dit i helgen.

Unfucktheworld häckeberga
Häckeberga, helgen v20. IGMR juniors favoritsyssla är att mata djur. Stigen gick genom hagar.

Helgen kommer också bjuda på en möjlighet att slutföra ett DIY projekt som kommer upp i bloggen inom kort samt bara att få skrota runt i trädgården.

Ta hand om er.

Signatur

12 kommentarer

 1. Lupinerna

  Häckeberga är fint! Hur var Fulltofta?

  • Herr IGMR

   Vi gillade Fulltofta också. Det fanns fina vindskydd som man kan övernatta i och härlig natur. Tillgängligt och väl markerade leder.

   • Lupinerna

    Det står på listan!
    Vi körde på Snogeholm och tält nu i veckan. Roligt men payoffen är hur fantastisk sängen känns när man kommer hem.

 2. Fumlan

  Härligt med utflykter! Min man och jag ska ta en tur på Kinnekulle imorgon och sova över. Den ursprungliga tanken var att vi skulle prova våra nya hängmattor, dessvärre har bara hans hängmatta anlänt. Vi kunde ha ställt in, men jag ska faktiskt prova att sova direkt på marken tänkte jag. Har inte gjort det sen jag var barn, ska bli intressant! 🙂

  • HerrIGMR

   Hallå där. Tittade in på din blogg och det såg ju himla trevligt ut. Just tarp + hängmatta känns ju verkligen enkelt och gött. Ska ta upp detta på min bucket list också.

   (Såg din kommentar sent, hade hamnat i skräpfiltret av ngn anledning).

 3. The Dividend Story

  Vad mysigt det ser ut på Häckeberga. Vi var ut på (Norra) Djurgården förra helgen och kollade på “Kungens får”. De kallas Kungens får men det är dock inte Kungens får 🙂

  Trevlig helg!

  • Herr IGMR

   Att glo på på djur, eller ännu bättre – mata/klappa är verkligen mys. Djurgården är så fint! Ha en fin helg du å! 🙂

 4. Stealthy reader

  Ville bara instämma i att Moonica Mac är den perfekta sorgmusiken. För mig är det farmor som gått bort och “Till slutet av augusti” går varm, kombinerad med Hoziers version av “The parting glass”

 5. F-lediga läraren!

  Härlig långhelgsstämning på inlägget! Vi utnyttjade sambons jobba hemifrån förra veckan och åkte på första “långresan” med lillan. Till sommarstugan där vi bara skrotade omkring på gården, gick prommenader och tog det lugnt. Nu hemma i huvudstaden och njuter av vårvädret på altanen! Idag vardsgslyxade vi med grillat till lunch och iskaffe!

  • Herr IGMR

   Gud så skönt det låter med bara runtskrotning. Fru IGMR säger att det är något av en paradgren för mig. Lunchgrillning har vi också sett till att göra men nu dundrar det in ngt ilsket väder här i söder. Samling just nu vid stora bordet och ritar + spelar Uno.

   Jag får inte till iskaffet bra. Tips?

   • F-lediga läraren!

    Min sambos recept är: nykokt kaffe (gärna på färskt malda bönor), hälls i ett glas med is, kanske 1/3 av glaset med kaffe, på med mjölk och en tsk vaniljsocker! Rör runt! Tricket brukar vara nykokt, varmt kaffe och mycket is! Blir beskt om man låter det stå för att det ska bli kallt

Kommentera