Ola Magnell, 74 år ung, har gått ur tiden och det är tråkigt. Jag är storkonsument av musik och just Ola Magnell har gått som en röd tråd genom mitt liv. Min far hade Ola Magnells ”Nya Perspektiv” på vinyl och den gick varm i perioder under min barndom. När jag sedan köpte en egen vinylspelare hittade jag samma skiva i en begagnatback på Knastret i Karlstad.

Fin skiva.

Ola Magnells texter är smått fantastiska och jag tänkte ge två exempel på detta. Min far står för det ena (Rulltrappan) och jag för det andra. Båda är FIRE kompatibla. Konsumtion, samhällskritik och annat gott.

En stor artist har gått ur tiden ♥

Ola Magnell – Rulltrappan

Ola Magnell – Nya Perspektiv

När jag väl började rota i Ola Magnells alster igår spillde det över till andra artister också. En av de skivor jag lyssnade igenom är en gammal favorit. Jag lämnar er med Pughs ”Ja dä ä dä” från 1969. Denna underbara skiva kommer gå varm hos familjen IGMR ikväll.

Signatur