Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Ola Magnell, RIP

Ola Magnell, 74 år ung, har gått ur tiden och det är tråkigt. Jag är storkonsument av musik och just Ola Magnell har gått som en röd tråd genom mitt liv. Min far hade Ola Magnells “Nya Perspektiv” på vinyl och den gick varm i perioder under min barndom. När jag sedan köpte en egen vinylspelare hittade jag samma skiva i en begagnatback på Knastret i Karlstad.

Fin skiva.

Ola Magnells texter är smått fantastiska och jag tänkte ge två exempel på detta. Min far står för det ena (Rulltrappan) och jag för det andra. Båda är FIRE kompatibla. Konsumtion, samhällskritik och annat gott.

En stor artist har gått ur tiden ♥

Ola Magnell – Rulltrappan

Ola Magnell – Nya Perspektiv

När jag väl började rota i Ola Magnells alster igår spillde det över till andra artister också. En av de skivor jag lyssnade igenom är en gammal favorit. Jag lämnar er med Pughs “Ja dä ä dä” från 1969. Denna underbara skiva kommer gå varm hos familjen IGMR ikväll.

Signatur

6 kommentarer

 1. Calle

  Ola magnell Sveriges största ordkonstnär inom musik, otroligt fin och ödmjuk människa med, haft glädjen höra honom 3 gånger live

  • HerrIGMR

   Jag är beredd att hålla med. Hade själv inte förmånen att se honom live.

 2. Elsa

  Tillbaks till ungdomen, skall inte romantisera alltför mycket, men tycker det nog att det var lite mer innehåll överlag eller i en viss genre fanns som inte finns idag på samma sätt.Har aldrig sett Ola Magnell uppträda men flera gånger har jag sett Nationalteatern på den tiden det begav sig. Peps tillhör väl samma kategori, hans “hög standard” är lika aktuell idag om inte mer.
  “Hög standard, va fan är hög standard, vad ska du med bil och villa när du må så jävla illa”/M

 3. Kjell

  Tillbaks till ungdomen var det. Kommer aldrig glömma Ett steg till liven med Pugh Rogefeldt. Saknad.

  • HerrIGMR

   Så du såg det live alltså. Måste verkligen ha varit en macka… Live Rust med Neil Young är också något jag gärna skulle ha velat se. The Band´s The last waltz och Before the flood likaså. Musik alltså!

Kommentera