Vår son är sex år gammal och lever fortfarande i en värld där det mesta är möjligt. Han tror på tomten och tandfen. De senaste jularna har han också varit helt övertygad om att Piff och Puff flyttat in i vår julgran.

Piff och puff
Punktmarkering av Piff och Puff, julen 2018.

Just dessa två gynnare har levt rövare i vårt hem, lämnat presenter eller städat IGMR juniors rum. De har också skickat brev till vår son om saker som kanske varit lite utmanande för honom. Förra året var en blyg period (det är det fortfarande) för vår son. Det visade sig att Piff och Puff hade samma problem. De vågade inte visa sig för honom utan var bara uppe när han sov. En brevväxling startade med utgångspunkt i om vår son hade några tips på hur man kunde övervinna blyghet. Han svarade både i brevform men satt även och snackade med dem (granen) på kvällarna.

Detta är otroligt mysiga stunder både att bevittna men även att få hitta på alla saker som ekorrarna ska göra.

Delar av detta klipp är det som gjort vår son övertygad om tandfens existens. Just nu är en tand lös och han väntar ivrigt.

Nissedörren

Igår när jag hämtade vår son på skolan berättade han att de hade en nisse (typ liten tomte) som flyttat in. Nissen hade en liten dörr (typ en sån här), en brevlåda och en liten matta som den ställde trätofflorna på.

Det var SUPERviktigt att inte störa Nissen eftersom han sover på dagarna och är uppe och stökar på nätterna. En dag hade han blandat ihop lärarens viktiga papper och en annan morgon möttes barnen av ett brev som pratade om vikten av att vara en bra kompis. Känns det igen?

I och med att detta kan vara sista julen IGMR junior tror på det magiska blev jag rätt peppad på att låta en Nisse OCH Piff + Puff flytta in i år. Jag har en del tankar om vad de skulle kunna åstadkomma. Kanske kommer de möblera om hans rum eller låna hans tandborste. Vi får se.

Dinovember

Nu är november förbi men ett fint tips är annars att köra en Dinovember nästa år. Varje november månad blir alla leksaksdinosaurier levande – visste ni det?

Tror era barn på det magiska och hjälper ni dem på traven?

Signatur