Jag antar att ingen har missat att tomten snart bultar på dörren, att julen står för dörren och allt det där. Självklart skall det firas jul även i det IGMRska hemmet. Vi kommer att husera julen i år och det ser vi fram emot. Det blir en traditionell jul med julgran, julbord, Kalle Anka och sedan klappöppning. Allt enligt beställning från IGMR junior.

Faktum är att vi har lite svårt att ta oss någonstans eftersom vi hyrt ut bilen i dagarna fyra över julen. Vi får snällt bli hemma helt enkelt. Pengarna som uthyrandet drar in är ytterligare en liten tegelsten i vårt FIRE-bygge. Jag räknade ut att vår bil rullat 250 + uthyrda mil under 2019. En pengamaskin på hjul.

Julen
IGMR junior i det kompakta decembermörkret.

Klappar

Julklapparna i år kommer kanaliseras åt IGMR juniors håll. Det kan även vara så att någon av oss vuxna också får något. Jag har dock vänligt men bestämt meddelat att jag är glad att få umgås med familjen och att intet mig fattas.

IGMR junior får även i år bara leksaker från Tradera. Nytt Lego i kartong till en bråkdel av nypriset och en begagnad riddarborg i Playmobil. Den kostar 1500 + ny och vi norpade den för sub 400 kr. Det känns värdemässigt rätt att köpa begagnat och så klart även gott för plånboken. För hans del spelar det verkligen ingen roll var vi köpt klapparna.

Ledigt

Vi ska vara lediga hela familjen i nästan tre veckor. Det känns välbehövligt och något vi alla ser fram väldigt mycket mot. Med det sagt kan jag redan nu också meddela att bloggen kommer ha ett juluppehåll. Jag vill inte sitta med ansiktet i det blåa skärmljuset när jag har möjlighet att umgås med familjen. Sista inlägget för i år kommer den 20 december och jag drar igång igen någonstans 7-9 januari.

Julmusiken

Musik är ett stående inslag i vårt hem. Jag kan ha lite problem med julmusik som inte är sjungen av Sinatra eller liknande. Här vill jag dock komma med ett annat tips – nämligen IGMR juniors favoritjullåt samt Phil Spectors underbara julskiva ”A Christmas Gift For You From Phil Spector”.

IGMR Junior:

Phil Spector´s pärla (Christmas Baby Please Come Home är underbar):

Ps. Missa inte Utdelningsseglarens underbara klipp om att binda bolånen.

Signatur