Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Julen står för den IGMRska dörren

Jag antar att ingen har missat att tomten snart bultar på dörren, att julen står för dörren och allt det där. Självklart skall det firas jul även i det IGMRska hemmet. Vi kommer att husera julen i år och det ser vi fram emot. Det blir en traditionell jul med julgran, julbord, Kalle Anka och sedan klappöppning. Allt enligt beställning från IGMR junior.

Faktum är att vi har lite svårt att ta oss någonstans eftersom vi hyrt ut bilen i dagarna fyra över julen. Vi får snällt bli hemma helt enkelt. Pengarna som uthyrandet drar in är ytterligare en liten tegelsten i vårt FIRE-bygge. Jag räknade ut att vår bil rullat 250 + uthyrda mil under 2019. En pengamaskin på hjul.

Julen
IGMR junior i det kompakta decembermörkret.

Klappar

Julklapparna i år kommer kanaliseras åt IGMR juniors håll. Det kan även vara så att någon av oss vuxna också får något. Jag har dock vänligt men bestämt meddelat att jag är glad att få umgås med familjen och att intet mig fattas.

IGMR junior får även i år bara leksaker från Tradera. Nytt Lego i kartong till en bråkdel av nypriset och en begagnad riddarborg i Playmobil. Den kostar 1500 + ny och vi norpade den för sub 400 kr. Det känns värdemässigt rätt att köpa begagnat och så klart även gott för plånboken. För hans del spelar det verkligen ingen roll var vi köpt klapparna.

Ledigt

Vi ska vara lediga hela familjen i nästan tre veckor. Det känns välbehövligt och något vi alla ser fram väldigt mycket mot. Med det sagt kan jag redan nu också meddela att bloggen kommer ha ett juluppehåll. Jag vill inte sitta med ansiktet i det blåa skärmljuset när jag har möjlighet att umgås med familjen. Sista inlägget för i år kommer den 20 december och jag drar igång igen någonstans 7-9 januari.

Julmusiken

Musik är ett stående inslag i vårt hem. Jag kan ha lite problem med julmusik som inte är sjungen av Sinatra eller liknande. Här vill jag dock komma med ett annat tips – nämligen IGMR juniors favoritjullåt samt Phil Spectors underbara julskiva “A Christmas Gift For You From Phil Spector”.

IGMR Junior:

Phil Spector´s pärla (Christmas Baby Please Come Home är underbar):

Ps. Missa inte Utdelningsseglarens underbara klipp om att binda bolånen.

Signatur

10 kommentarer

 1. Holger Ba

  God jul önskar jag och My Morning Jacket!
  Nästan Spectorklass på denna julstjärna

  https://www.youtube.com/watch?v=NFoXRSFxWSg

  /Holger

  • HerrIGMR

   Detta hade jag missat. Underbar låt och grymt ljud.

   Vi har lyssnat en del på Glasvegas “julskiva” också. https://youtu.be/Tj2zHqHxdHo Denna är fin. Dialekten!

 2. Jacke77

  God Jul o Gott Nytt År IGMR. Lycka till.
  Våra portföljer sköter sig själva. Det känns riktigt bra. Då kan man fokusera på roligare saker i livet utanför börsen. Viktigt att inte hamna i spelberoende och börsens trumma.
  Mvh. Jacke77

  • HerrIGMR

   Helt rätt Jacke! Sparandet och pengarna på autopilot och livet får ta plats. God jul och Gott nytt år! Vi möts i kommentarsfältet i 2020. Nu är vi snart inne på årtal som låter otroligt futuristiska.

 3. fri2032

  Önskar dig och de dina en riktigt härlig ledighet! Själv går jag in i den allra första ledigheten nånsin där jag ska vara hemma hela tiden och bara göra sånt jag vill. Ska bli en väldigt spännande upplevelse. 🙂

  • HerrIGMR

   Detsamma! Det låter som om du har förutsättningar för att ha en fin ledighet. Läste ditt inlägg förut – kanske är det på plats att fila på ett nytt bloggnamn? 🙂

 4. Pappa Betalar?

  Hej!
  Låter som en toppenjul.
  Vi har lagt lite mer än vi tänkt på klapparna till barnen iår, men samtidigt är det saker vi ändå tänkt köpa till dem under året. Förhoppningsvis håller de i flera år också.

  Skönt med ett uppehåll med bloggen.
  Tror att det blir glest med bloggande för min del också.

  Känns viktigare att umgås med familjen än datorn.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  • HerrIGMR

   Så sant. Önskar dig och familjen får en riktigt fin jul.

 5. The Dividend Story (@Dividend_Story)

  Låter som ett fantastiskt upplägg och jul.

  God Jul & Gott Nytt År!

  • HerrIGMR

   Tack detsamma!

Kommentera