Så kom måndagen efter som följer Black Friday. Dammet efter köphysterin har inte lagt sig utan det har virvlats upp igen. Dels av Cyber Monday men inte minst av alla som arbetar för paketföretagen eller plockar på lager. Korten har gått varma framför datorerna och i fysiska butiker och nu skall varorna ut.

Jag sitter just nu och följer två paket som kommer levereras med bud inom ett par timmar. Noll kronor för att en person levererar till dörr, det är galet. Speciellt när paketen inte är värda mer än 450 kronor tillsammans.

Lagret

Idag när jag kom till mitt arbete var klädkoden ”oömma kläder”. Väl där fick jag också kliva i ett par stålhätteprydda arbetsskor. En plocklista stacks i min hand och fem minuter senare gick jag i gångarna och plockade varor till e-handelskunder och butiker.

Företaget jag arbetar på slog all time high på e-handelsorder under fredagen och helgen. Jag kan, efter att ha klickat runt i vårt buiness intelligenceverktyg, se att Black Friday är stort. Ett massmail gick ut till alla oss white collar kontorsfôlk att hjälpa till på lagret. Detta för att kunna få ut alla beställningar våra kunder i tid.

Jag anmälde mig direkt och tog det som ett välkommet avbrott att få packa och stå på golvet idag och då och då under resten av veckan.

En upplevelse

Nu ska jag direkt säga att jag har smekmånad och förstår att det inte är något jag skulle vilja göra dag ut och dag in. Men känslan att hjälpa varandra i företaget, få slänga käft med gubbarna, att få OCD-arrangera perfekt fyllda lådor OCH FÅ RÖRA PÅ SIG var gött.

Vissa ordrar jag packade förstod jag var julklappar och andra skulle det grejas med själv. En liten inblick i människors liv som jag gick och småmyste åt.

Det jag kanske mest tog med mig idag är att jag skulle vilja växla mer mellan kontor och fysiskt arbete. Jag sitter för mycket framför datorn eftersom min roll är just den. Excel, affärssystemsexercis med avbrott för lunch och möten. Tanken på en mer växlande vardag har funnits i FIRE planerna men idag kände jag det.

Vad vill jag ha sagt med detta inlägg? Inte mycket mer än att det var intressant att få en inblick hur det är att arbeta på lager och vad nyttigt det är att se alla delar av verksamheten.

Ett möte hann jag med idag iförd mina oömma och dammiga kläder. Där fick jag direkt nytta av det jag gjort under dagen. Vi kunde lösa sista detaljerna ett affärsförslag till en ny större kund på grund av att jag nu vet hur stor och frekvent använd vår låda 11 är.

Black Friday - aftermath
Här går jag och plockar.

Bara en sådan sak.

Nu är det knapp två timmar kvar till att några månaders förbrukning av Sensodyne och schampo levereras.

Signatur