Lurad på Tradera – Uppdatering 18/10. Efter många om och med har jag nu kaffemuggarna i min hand. Jag har aldrig varit med om en så strulig människa med så många bortförklaringar och konstigheter. Det krävdes hot om polisanmälan och för att han skulle reagera och faktiskt skicka muggarna. När jag hämtade ut paketet var det rätt spännande och se om det var en tegelsten han skickat eller muggarna… Tack till alla er som läste och engagerade er. Jag hade nog bara låtit det vara om det inte vore för kommentarerna.

En påminnelse till er som handlar på Tradera – använd Paypal eller Klarna i så stor utsträckning ni kan. Betalar ni på annat sätt får ni ingen hjälp om inte säljaren skickar varan.

Var också noga med att kolla upp recensionerna på säljaren från andra kunder. Trots nära full pott (4,8 av 5) hade denna säljare efter hundratals auktioner börjat missköta sig, sluta skicka varor och inte betala för de varor han själv köpt. Jag tittade på poängen 4,8 och nöjde mig med att det var högt och bra.

Ha en fin helg!


Jag har ägnat tid åt att plocka ihop en höstgarderob till vår son på Tradera. Han växer, har fått en fäbless för hoodies och dessutom har alla byxor simultant fått hål på knäna.

Sagt och gjort, ett antal auktioner budades på och vanns av oss. Där någonstans fick jag syn på ett par handdejade kaffemuggar från Wallåkra Stenkärlsfabrik. De flesta av våra kaffemuggar är därifrån och under årens lopp har några åkt i golvet av misstag. Ett ypperligt tillfälle att köpa två muggar till 35% av nypriset, inklusive frakt.

Jag budade hem dem och fick dem för utgångspriset. Hela summan swishades samma dag till säljaren och han mailade ett tack. Sedan tyst. Jag påminde efter en vecka och fick då till svar att inlämningsstället för Schenker var stängt men att sonen skulle skicka det från grannstaden. inget hände.

Påminde igen och samma visa. Igår provade jag att ringa men numret fungerade inte och nu är hans profil avstängd av Tradera.

Detta är första gången detta händer och jag måste säga att jag känner mig rätt upprörd. Jag har köpt och sålt på begagnatmarknaden många gånger och jag har inte kommit i kontakt med någon som strular, förrän nu. Det är bara 175 kr men jag det känns inte bra i magen att bli blåst. Man gör helt enkelt inte så mot någon.

I och med att jag betalade med Swish hjälper inte Tradera mig trots att jag betalat genom deras Swishlänk. Om de skall kunna hjälpa mig att få tillbaka mina pengar är det Paypal eller Klarna som är betalningsalternativen.

En lärdom till framtiden – använd Paypal och Klarna om det går.

Har ni blivit lurade på Tradera, Blocket eller liknande?

Signatur