Efter knappa två veckor i Helsingborg visade väderleksrapporterna att det skulle ske något slags skifte idag, söndag. Det skall bli varmare i Västervik dit vi först hade tänkt åka och därför utnyttjade vi denna regniga söndag att åka mot nordöst de knappa 40 milen till Västervik.

Svärföräldrarna bjöd på god mat och sedan blev det film. Just nu sitter jag på bryggan och njuter av den stilla kvällen och skriver lite medans IGMR Junior blir nattad.

Vi kör vidare på det oplanerade och spontana temat som vi satt för denna semester. Igår var det inte strandväder så vi packade ihop oss och for till Köpenhamn och Köpenhamns Zoo. Vi var inte de enda som hade den tanken och således var vi icke ensamma där.
Vi var så glada att vi hade med mat och fika och kunde dels slippa alla köer men också välja plats själva att äta på. Just detta tycker jag mer och mer är den stora vinsten med att ta med mat istället för att köpa. Det ekonomiska är ju gött men en dag som igår gjorde det att vi slapp så mycket stress och kötid.

Fru EB skrev idag ett inlägg om vad som är så göttigt med indexfonder. Förutom att rent statistiskt slår bara ca 1% av förvaltarna index över fem år och att man bär en större bolagsrisk som ägare av enskilda aktier – tiden, jämförelse och oro.

Precis som när man sneglar på och jämför sin Ford Focus, mage eller dopp i ett algblommande hav med grannens nya Tesla, sexpack eller pool med kristallklart vatten, finns här en fin chans till att bli lite olycklig. Jämförelse är fantamej moder till mycket negativa känslor.

Att någon har slagit index med X antal % eller gjort coola 1000 % resan i ett biotechföretag är så klart kul för den personen och jag är den förste att gratulera. Jag har dock en fallenhet för att gå in i saker lite för mycket. När det gäller investeringar väljer jag att nöja mig med, och vara glad, om jag får 7 – 8 % avkastning per år som index presterat över tid. Det är min strategi och jag slipper att jämföra mig, lägga tid på mina investeringar, oroa mig för bolagsrisk och annat. Vi fokuserar på livet och nuet eftersom det är därför vi sparar.

Den 25:e varje månad kör vi över en summa till Lysa och om det trillar in extrapengar från mina side hustles går de in i en ISK på Avanza  för att sporra och synliggöra. Thats it. Enkelt och skönt.

Nu håller myggen på att äta upp mig så jag ska promenera en runda och lyssna efter de kattugglor vi såg här förra sommaren vid denna tidpunkt.

Signatur