Status maj 2019 – Sparandet tuffar på och vi börjar ana semestern där borta vid horisonten. Vår nya ekonomiska situation har gjort att vi har kunnat vara lediga under våren på ett sätt som tidigare inte vore möjligt. Två veckors Kroatienresa i maj, långhelger och nu snart extra lång sommarsemester. Jag kommer ta fem veckors semester och fru IGMR hela s j u veckor.

Vår son börjar föreskoleklass nu i augusti. Därför tar fru IGMR en extra lång semester för att kunna vara närvarande i skolstarten. Ett stort privilegium både för oss och vår son – ett privilegium som vi själva fixat genom att skapa luft i tillvaron.

Det är det fina med detta livsprojekt – vi kan redan nu börja skörda frukterna. Vi köper oss mer tid tillsammans. Livet får inte sättas på vänt i något strävsamt sparande.

Status maj 2019 – Pengarna

April månads sparkvot landade på 49% och inte 47% som jag då skrev. Det kom in lite extrapengar från mina side hustles som investerades. Maj ser ungefär likadan ut. 46% sparkvot men den skulle kunnat blivit långt högre om inte kreditkortsräkningen från Kroatienresan trillat in (15 loppor).

Portföljen är nu uppe och nosar på 400 000 kronor. 389 329 kr är värdet på våra besparingar i skrivande stund. Nettoförmögenheten hamnar denna månad på 2 190 781 kr. En ökning med 566 620 kronor jämfört med när vi startade för 14 månader sedan.

Jag frågade fru IGMR häromdagen om hon tycker att vi lever så annorlunda nu mot vad vi gjorde tidigare. ”Nej” blev det korta och kärnfulla svaret innan hon med en sammanbiten min fortsatte med barkbrödsbaket och strumpstoppningen (skämt).

Min känsla är att vi inte lever så annorlunda mot förut. Jag skulle nästan vilja påstå att vi hittar på mer roliga saker nu och har färre måsten. Skillnaden nu mot förr är att vi lever medvetet och har en känsla för pengars värde.

Status maj 2019
Signatur