Då har både jag och Fru IGMR läst ut denna finfina bok där Åsa Axelsson skildrar sin resa från utbränd till att hitta glädje och mening igen.

Åsa Axelsson "Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete"
Snygg är boken också.

Åsa Axelsson

Jag slås av att min och Åsas resa är ganska lik. Jag dundrade in i väggen och fick totalt tänka om. Efter sjukskrivningen fick jag down shifta och sluta chefa till fördel för en specialistroll som passar mig mycket bättre.

Det som skiljer Åsas och vår approach är att vi fortsätter lönearbeta och sparar pengar till framtida frihet samtidigt som vi skapar mer och mer utrymme i vardagen genom att skära i aktiviteter och utgifter. Utrymmet lägger vi på det som skapar mening.

Åsa har ett bra språk i boken. Hon leker med ord och det är en fröjd att läsa. Diskussionerna med väninnan Anett ger en extra dimension i boken. Är Anett Åsas tidigare jag?

Att insourca tjänster och att göra mer själv. Att vara koppla pengar till tid (som Åsa gör i boken) har varit nyckeln för oss för att synliggöra pengars verkliga värde. Vi har ett liv och det är begränsat. Pengar möjliggör att sakta ner upplevelsen av livet, skapa närvaro och fokus. Pengar kan också göra det rakt motsatta om de används fel.

Jag är glad att jag läste Åsas bok. Jag är också glad att den skapar debatt. Malou på TV4 ägnar hela veckan åt Ekorrhjulet. Igår medverkade Åsa i en av de bättre intvervjuerna jag sett på temat frihet i just Malou. Idag skall politiker från tre läger diskutera ekorrhjulet i samma program. Det blir en intressant debatt att följa.

Utlottning

Då Åsas bok verkligen är paxad till max på landets bibliotek köpte vi boken. Nu när vi läst ur den vill jag ge någon av er läsare chansen att läsa den och lottar därför ut den. För att vinna boken mailar du mig att du vill vinna boken – och om du vill – några rader om dig själv. Jag skulle också vilja att när du läst klart boken skänker den vidare för att sprida Åsas budskap till fler.

Vinnaren presenterar jag fredag 22/3.

Tillägg: Jag har fått förfrågan från tävlande att de önskar anonymiseras ifall de vinner. Jag är en hedersknyffel så självklart gör jag det. En anonymiserad vinnare presenteras på fredag och vinnaren dras/väljs av Baby IGMR, 5 år gammal.

Lycka till & fler boktips hittar du här.

Signatur