God jul på er – 04:47 stod klockan på inatt/morse när baby IGMR ropade ”mamma åååå paaaappa”. Klarvaken och ville öppna den klapp vi lovat honom på morgonen. Nu så här vid lunchtid är vi ganska möra. Baby I håller lågan uppe än men det ska bli intressant när vi introducerar fler paket, socker och julmat. Slocknar han eller går i spinn? Spännande!

Julen firas hemma hos oss och inom kort börjar gästerna trilla in. Vintern har kommit till Skåne och vi har denna jul förmånen att titta ut på ett vinterlandskap. Årets julaftonspromenad är avklarad och brasan är tänd. När jag sitter här hör jag hur fru IGMR stökar i köket och doften av Janssons frestelse letar sig ut i vardagsrummet. Ja ni hör – 100% harmoni och mys i det IGMRska hemmet.

Om ni har några minuter över i julhelgen är mitt tips att ta en koll på fru EBs senaste inlägg om bistånd och välgörenhet. Min övertygelse har varit att vi måste ta hand om miljöproblemen först och att det är prio ett. Hon ställer detta på ändå och rör till det i mitt huvud. Under året har hon då och då postat intressanta inlägg på temat. Jag har börjat nysta i detta och får nog återkomma under 2019 med en IGMRsk konklusion av det hele. Bakom kulisserna har jag och fru EB diskuterat kaskadeffekter, populationsekologi och annat spännande. Detta community alltså – årets julklapp till mig själv.

Med dessa ord som jag skrivit lite så där quick and dirty (som vanligt) vill jag önska eder alla en riktigt god jul.

god jul
Baby & Fru IGMR på julaftonspromme.
god jul
Kyrkogårdsbesök för att tända ljus är obligatoriskt på jul. Baby IGMR ”vill bli aska och inget ruttet skelett”

Julklappstips hittar ni bland våra boktips.

Signatur