Betong i ögat. Så var det ett faktum. Årets eller kanske säsongens skada har inträffat. 2016 ramlade jag och drog axeln ur led i pulkabacken. 2017 bröt jag lillfingret när jag tappade en bänkskiva på just lillfingret och årets skada är betong i ögat. Denna skada är klart den mildaste av dem men ögon-skärmkompabiliteten är gravt nedsatt för studen.

Som ni vet är betong starkt basiskt och frätande. Att dessutom få ett grusit lass betong i ögat är allt annat än njutbart. Man skulle väl kunna säga att det var lätt att hålla sig för skratt när det skedde i lördags. Ögat kommer bli helt bra och jag känner mig redan nu hyfsat normal. Problem med axeln och fingret får jag dras med resten av livet.

Så varför tar jag upp detta? Två saker:

1. Skaffa en olycksfallsförsäkring. De är billiga och ger ersättning om du råkar ut för en olycka. Ersättning utgår för de akuta kostnaderna som läkarbesök och medikamenter SAMT för ärr, sveda och värk + medicinsk invaliditet. Axeln fick jag 18 000 kr för och fingret kanske 4 – 5000 kr för. Kan du rendera en skada per år ger det en fin extrainkomst (skämt).

2. Jag har varit lite frånvarande. Detta är på grund av att det inte är superskoj att titta på skärmar med betongögat.

Idag har jag dock glott på skärmar och dök på Nanna Johanssons klassiker från 2012 ”Hur PK-eliten planerar att förstöra julen för er andra”. En otroligt rolig artikel med klassikern jultomt(h)en.

När du ändå är här kanske du vill läsa lite om spartips?

Signatur