Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Betong i ögat

Betong i ögat. Så var det ett faktum. Årets eller kanske säsongens skada har inträffat. 2016 ramlade jag och drog axeln ur led i pulkabacken. 2017 bröt jag lillfingret när jag tappade en bänkskiva på just lillfingret och årets skada är betong i ögat. Denna skada är klart den mildaste av dem men ögon-skärmkompabiliteten är gravt nedsatt för studen.

Som ni vet är betong starkt basiskt och frätande. Att dessutom få ett grusit lass betong i ögat är allt annat än njutbart. Man skulle väl kunna säga att det var lätt att hålla sig för skratt när det skedde i lördags. Ögat kommer bli helt bra och jag känner mig redan nu hyfsat normal. Problem med axeln och fingret får jag dras med resten av livet.

Så varför tar jag upp detta? Två saker:

1. Skaffa en olycksfallsförsäkring. De är billiga och ger ersättning om du råkar ut för en olycka. Ersättning utgår för de akuta kostnaderna som läkarbesök och medikamenter SAMT för ärr, sveda och värk + medicinsk invaliditet. Axeln fick jag 18 000 kr för och fingret kanske 4 – 5000 kr för. Kan du rendera en skada per år ger det en fin extrainkomst (skämt).

2. Jag har varit lite frånvarande. Detta är på grund av att det inte är superskoj att titta på skärmar med betongögat.

Idag har jag dock glott på skärmar och dök på Nanna Johanssons klassiker från 2012 “Hur PK-eliten planerar att förstöra julen för er andra”. En otroligt rolig artikel med klassikern jultomt(h)en.

När du ändå är här kanske du vill läsa lite om spartips?

Signatur

11 kommentarer

 1. Fru EfficientBadass

  Nejmen! Stackarz du! Betong i ögat låter nästan lika tragiskt som att bli svald av en val (det rimmar ju inte ens). Jag älskar artikeln. Jag måste äkta denna Nanna ("Eftersom ordet hen är som kattmynta för oss PK-ivrare" hahaha, det är så visuellt för alla som sett en katt approchera kattmynta).

  Gällande olycksfallsförsäkringen sade jag upp våra för ett par år sedan i samband med vår stora räkningsdetox. Jag har aldrig (tag i trä) brutit någe eller ens fått ett ärr i vuxen ålder varför jag ballade till mig lite och gjorde på detta vis. Bra därför kommer jag väl inom kort få ett riktigt skalltrauma med stora estetiska biverkningar som hade tagit mig till 100% FI inom loppet av en blankettrunda hos IF. Typiskt.

  En del täcks också av hemförsäkringen men jag har kontaktallergi med försäkringar varför jag inte lyckats ta reda på exakt hur. Studenten A har skrivit en liten uppsats på området som det kanske är dags för. Krya på dig! Och hälsa fru att jag nu har lyssnat igenom samtliga Staden och har stor abstinens. Vad gör jag nu?

  • Anonym

   Kanske inte är en dum idé att skaffa när ni flyttar till landet och ska leta efter hönsägg på,knepiga ställen, lägga rätt takpannor och sånt? Vi har gått plus på vår och tror vi betalar 20 kr i månaden för både mig och fru IGMR.

   Fru IGMR hälsar att ”men shit, det är ju jättemånga avsnitt” samt att hon ska fundera på vad du ska göra härnäst.

 2. Lisa

  Du låter ungefär som min son "mamma jag kanske skulle köra omkull med moppen igen, det var ju klart värt". Själv tyckte jag inte att det var lika värt när jag fick mobilsamtal "mamma du måste komma fort, jag har kört omkull o det är väldigt mycket blod". Olycksfallsförsäkring har varit ett klart plus i vår familj då ovan olycka inte direkt är den första sonen råkat ut för, ärrersättningarna växer till sig fint i sonens isk…

  • Anonym

   Ärrersättning? Var kan man teckna en sån försäkring? Som orienterare drar man ju på sig minst 5 ärr per säsong. Kanske kan man rentav bli "proffs" nu…

  • Anonym

   Kan vara så att ärr bara ersätts om skadan som föranledde dem dokumenterats på vårdcentral/sjukhus. Kolla upp!

  • Lisa

   Stämmer bra, skadan måste vara dokumenterad av vården när den skedde.

 3. Flow-FI

  Skyddsglasögon på!
  Hoppas ögat återhämtar sig snabbt. Check på olycksfallförsäkring. Om man vill arbeta lite fysiskt i/runt hemmet så är det lätt att det går fel innan man hinner blinka. Bra skyddsutrustning är också en rätt billig med effektiv försäkring.

  • Flow-FI

   Haha, läste Nannas blogginlägg nu, asbra. =)

  • Anonym

   Älskar det inlägget.

   Skyddsglasögon är check på vanligtvis men just i detta fall hade jag inte en tanke på att jag kunde skada mig. Typiskt! Hade tur som fick det mesta vid sidan av ögat och inte direkt på pupillen. Fy fan vad det gjorde ont. Paniken när man inser att något är rätt farligt. Frät-ont känns farligt direkt…

 4. Studenten A

  Ajj betong i ögat lät inte alls roligt, tur i oturen att skadan inte var bestående.

  Ang olycksfallförsäkring får jag nog tänka en vända till. Just nu är det inte aktuellt som kontorsråtta och skadefri, kanske blir aktuellt om min livsstil blir mer i IGMR och MMM anda! (Känns rätt bra att bli refererad samtidigt som MMM va?)

  Hur ser det ut för ett besök i januari hos er? 🙂

  • Anonym

   Cyklar inte du? Fru IGMR blev påkörd för ett par år sedan. Inte hennes fel och det gick bra men you never know.

   IGMR och MMM i samma mening är rosa moln!

   Du är varmt välkommen till oss i januari- kul! En pyttelitet varnande finger är dock att jag varit typ död i förkylningar/lunginflamationer jan-april under de senaste fem åren. I år när sonen är fem och vi hittat FIRE och balans hoppas jag att det blir annorlunda.

Kommentera