Månadsrapport mars 2024. 73 månader har gått sedan vi startade vårt sparprojekt. En ganska anonym månad där jag fick gå tillbaka till mobilbilderna för att få ett grepp om vad som hänt (förutom påsk och gräva uppfart för hand).

Faktum är att mars 2024 nog får gå till historien som grävarmånaden. Det är nämligen det jag och familjen gjort på kvällar och helger. Nu är dock vår nya uppfart klar och jag är otroligt nöjd med hur det blev, kostnaden och det goa i att kroppsarbeta.

Månadsrapport mars 2024 – ekonomi

Ömsom vin och ömsom vatten. Fru IGMR har varit halvtidsarbetslös i snart ett år nu vilket satt avtryck i vardagsekonomin. Nu har dessutom hennes arbetssituation blivit så ohållbar att hon blivit sjukskriven en månad. Arbetslivet kan verkligen äta upp en… Detta gör så klart att vardagsekonomin kommer bli ännu mer ansträngd framöver. Hur som, vi har sparat lite och amorterat lite vilket gör att sparkvoten ligger på 30%. Dock ska nämnas att det mestadels är amortering som utgör detta. Sparandet uppgår 5500 kr. Börsen har varit galen vilket gjort att februari månads dryga 2,5msek nu är dryga 2,65msek.

Jag har också passat på att skriva upp värdet på vårt hus med 200 000 kr för att det mer ska harmoniera med ett lågt satt marknadsvärde. Jag har varit väldigt försiktig förut i värderingen och det är jag fortsatt. Den nya värderingen i mitt stora excelblad är satt 500 000 kr under marknadsvärdet. Skulle jag gubbgissa har också nya uppfarten ökat värdet på huset ytterligare.

Månadsrapport mars 2024

Månadsrapport mars 2024 – det mjuka

Det stora som hänt denna månad är så klart fru IGMRs sjukskrivning. Ett tufft kundprojekt med projektgrupp & projektledare som byts ut. Oklarheter, otydliga beslutsvägar, sent ändrade beslut/önskemål och annat trist. Fru IGMR och även någon på kundsidan har vacklat vilket så klart bara är onödigt och trist. Men hon har inte gått i väggen utan det tog stopp tidigare. Sjukskrivningen är med en klar uppmaning – gör saker du mår bra av.

Hoppas att hon hittar ett annat jobb för miljöombyte. Personligen hoppas jag hon hittar ett arbete där hon inte behöver redovisa varje kvart på diverse projekt. Kanske kundsidan hade varit bättre…

För min del känner jag att det är en bra period. Jag hade det finaste utvecklingssamtalet någonsin, jag känner mig stark och bra i ryggen och de bitar i livet jag behöver för att må bra finns på plats. Våren står för dörren och jag känner en stor tacksamhet över var jag befinner mig. Familj, vänner, hälsan, jobbet och det materiella.

Månadsrapport mars 2024 – det övriga

Mycket musik och mycket gräva. En påskledighet som spenderades på fritidshustomten, hos vänner, på Reptilmässa i Malmö, med familjen och i trädgården. Det hela avslutades med att IGMR junior har fått byta rum. Vi lovade honom det i samband med att han skulle få ett syskon – som tyvärr inte blev av. Det hade känts för grymt att han inte skulle få syskon eller nytt rum, alltså blev det nytt rum.

Det hela gjordes på en budget och vi kunde använda i princip de möbler vi hade samt göra något FB marketplejsinköp. I skrivande stund håller jag på att göra om en nära gratis IKEA Bestå till en TV-bänk i mitt och fru IGMRs nya TV / arbetsrum. Ben jag sparat från en tidigare kasserad möbel samt överbliven möbelfärg från jobbet. Blir himla bra!

Waxahatchee släppte nytt och den har spelats friskt.

En annan låt jag återupptäckt är ”Your Ghost” med Kristin Hersh. Magi i denna version:

Widowspeak har också spelats friskt. Herregud vad bra de är.

Mars i bilder

Uppfart
Typ utgångsläge för uppfart. Här har jag börjat ta bort staket och sopkärlens plats. Ett lerigt undantag.
Bärlager
Bärlager levererat
Stensättning
Lite stenläggning
Hyra padda
IGMR junior med padda hyrd på Hygglo. 300kr inklusive leverans för en dag.
Gräva uppfart
Färdig produkt. Grusat, stensatt och sopkärlen flyttade.
Uppfart
Förutom det som redan växer jag har fyndat en massa funkior på Lidl som är planterade. Totalkostnad runt 7000 kr för bärlager, grus, markduk, trädring, rabattkant, hyra padda och betong.
Skivesset
IGMR junior har börjat intressera sig för ”gammal musik” och vinylskivor. Här en härlig eftermiddag på Skrivesset / Malmö.
Byta däck själv
På GDS hall för byte till sommarsulor och vårtvätt.

Thats it! Hoppas du haft en bra mars!

Signatur