Just ja – jag har ju en blogg också… Dags för månadsrapport november 2023. Det har varit lite sparsmakat med inlägg på senaste. Det har att göra med att höst/vinter alltid innebär en topp i på arbetet. Jag arbetar som bekant inom retail och det är nu som årets röda siffror skall bli svarta. Kosingen ska in helt enkelt.

Utöver detta har faderskapet trillat illa och skadat axeln. Där har jag stöttat upp med inköp, akutbesök och annat. Mer om det snart då jag är, milt sagt, onöjd över hur vården bemött honom och oss.

Månadsrapport november 2023 – det mjuka

Det har snurrat till sig lite i huvudet denna månad. Mycket på jobbet samtidigt som jag stöttat faderskapet.

Han ramlade som sagt och blev liggande i en vecka hemma på grund av smärta. En sjuktransport bokades till akuten i Helsingborg men trots att han knappt kunde gå på grund av smärtor så skickade de hem honom då han kunde sträcka armen uppåt = ej benbrott eller axel ur led. Ett fåtal morfintabletter i handen och sedan hem. Situationen blev till slut kritisk då han inte fick i sig tillräckligt med mat och vätska (på grund av smärtan) så vi åkte till akuten i Landskrona. Där skickade de oss till akuten i Lund och jag har aldrig varit med om ett sämre bemötande.

Fadern var så dålig att inte kunde gå han fick åka rullstol men vi blev ganska bryskt skickade därifrån då han kunde sträcka armen uppåt. Att han var i väldigt dåligt skick struntade läkaren i. Inga prover, ingen röntgen eller annat. Bara ett bryskt ”det är primärvården som ska ta i detta”. Ingen vänlighet, inget mjukt utan det var tydligt att vi bara skulle därifrån och att det inte var deras problem.

Så jag gjorde ett nytt försök på akuten i Landskrona och de tog emot oss. Deras tanke var väl att få något snabbspår till primärvården men när de såg hur illa det var med min far så tog de prover och ja – farligt låg saltbalans bland annat. Sån tur var slutade det med inläggning i ett par dagar. Nu är han hemma igen men smärtan kvarstår. Remiss till primärvård och sjukgymnast.

Fyra akutbesök innan de ens tar ett blodprov på en person som till synes är väldigt illa däran. Jag vet inte vad jag hade gjort om inte Landskrona tagit emot honom. Han hade inte orkat trapporna upp till sin lägenhet. Maktlösheten.

Man måste vara frisk för att orka bli sjuk och få hjälp.

Månadsrapport november 2023 – ekonomi

Det tuffar på. Nära på ATH denna månad och nu när jag skriver detta har börsen gått starkt i december. Blir kul att sammanfatta just december. Sparandet går dock knackigt då vi får in lite mindre pengar en del inköp som vi dragit på har varit tvungna.

Ukraina har också fått sig en slant. Vi är månadsgivare till U24. Pengar har också skickats till Operation Aid, Blågula bilen och Jonas VM. Jag vågar inte ens tänka på vad som händer i vår del av världen om Ryssland går vinnande ur detta.

Status övrigt

Vi har hittat på mycket skoj i november. I början övernattade vi i en av Skånes djurparks glampingtält ”Wild Lodge”. I det ingick fri tillgång till parken efter stängning och kvällsmatning av djuren. Verkligen en härlig upplevelse för hela familjen!

Ett besök till Den Blå Planet i Köpenhamn har också hunnits med. Det var en födelsedagspresent till IGMR junior och även denna lilla tur var väldigt härlig. Ett fint och fascinerande ställe för oss alla. Himla lyx också att bo i Sverige och ha knappt 25 minuter med bil till detta ställe…

Mycket uteliv och promenader blev det också i november.

Novbember i bilder

Fru IGMR och IGMR junior på Blå Planet
Tänkta som julklapp men jag knep dem själv. Så sköna och varma!
Insidan glampingtält på Skånes Djurpark.
Matning av gullig ren på Skånes Djurpark. Detta var en häftig upplevelse.
Bokskogen vid Torups slott.
Antal lyssningsminuter är lite galet. Men – jag lyssnar alltid musik.
IGMR junior och fru IGMR testade klättring. Jag vågade inte med min dåliga axel.

Vill du lyssna på min Spotify Wrapped 2023 med mina topplåtar så finns den listan här. En himla trevlig mix om du frågar mig.

Hoppas din november varit bra!

Signatur