Länsförsäkringar – återbäring – Idag landade en trevlig överraskning i Kivra – beskedet om årets återbäring från Länsförsäkringar. Inom kort kommer årets utdelning att Swishas till mig.

En av fördelarna med att teckna försäkringar hos Länsförsäkringar är att du också blir en delägare i bolaget. När företaget presterar bättre än förväntat och går med vinst, delas pengarna ut till kunderna på olika sätt.

För oss har detta inneburit fina överraskningar tidigare år. Vi har tidigare fått återbäring på mellan 515 – 800 kr samt att ett år sänkte de premien. Denna återbäring blir på hela 972 kronor.

Länsförsäkringar - återbäring

Men hur kommer det sig att vi får ta del av Länsförsäkringars ägarutdelning?

Jo, det beror på att vi har valt att ha våra försäkringar för hemmet, bilen och barnförsäkring hos Länsförsäkringar Skåne. Vi har jämfört priserna med andra försäkringsbolag och kommit fram till att Länsförsäkringar ger oss det bästa erbjudandet – och dessutom får vi en samlingsrabatt samt återbäring. Genom att spara 500kr i månaden fick vi ytterligare 10% rabatt på försäkringarna.

Vill du också ha möjlighet att få ägarutdelning och samtidigt sänka dina försäkringskostnader? Här är några konkreta steg att följa:

  1. Få överblick över dina försäkringar: Vilka försäkringar har du egentligen? Behöver du alla och har du rätt skyddsnivå?
  2. Jämför priserna: Använd jämförelsesidor som Compricer eller Påmind för att hitta de bästa erbjudandena.
  3. Byt till billigare alternativ: Om du hittar en billigare försäkring som passar dina behov, byt till den och sänk dina kostnader.
  4. Förhandla med ditt nuvarande bolag: Om du vill stanna hos ditt nuvarande försäkringsbolag, be dem att matcha det billigaste priset du hittat eller ge dig ett ännu bättre erbjudande.
  5. Rabatter: I vårt fall fick vi nära 90 kronor mindre per månad i total försäkringskostnad om vi månadssparade 500 kronor på Länsförsäkringar. 90 garanterade kronor. 18% garanterad avkastning på de 500 kronorna. Bra grej. Sparandet går in LFB Global indexfond.
  6. Byt försäkringsbolag: Om inget annat hjälper, våga byta till ett annat bolag och njut av besparingen.
Signatur