En solskenshistoria. Igår kom fru IGMR hem och sa att ”det har hänt en tråkig sak” samtidigt som hon visade att hennes Hövding 3 hjälm hade löst ut. Den hjälmen har hon använt i ur och skur sedan jag köpte den i julklapp till henne förra året och hon vägrar använda en vanlig.

Det som hände var att hon kom cyklande på en huvudled och en kvinna i hennes egen ålder cyklade rakt ut i vägen. Fru IGMR kom på den stora cykelvägen och det var en mindre väg som denna kvinna tutade ut ifrån. Fru IGMR fick tvärbromsa, cykeln fick ett kast och gick i backen men turligt nog landade fruis på fötterna. Hövdinghjälmen tyckte det var för mycket action och löste ut, precis som den ska göra. Skönt att den fungerar, ännu skönare att min fina fru är oskadd och surt med en 3000 kr hjälm som är kaputt.

Hövding
En utlöst Hövding. Får väl klippa bort tyget och lämna resten i elektronikåtervinningen.

Så vad göra? Vi köpte den inte på Hövding utan Amazon så vi hade inte tecknat en självriskeliminiering. Jag anmälde skadan till Länsförsäkringar och de återkom direkt på morgonen med en utbetalning på 1500 kronor (3000 – självrisken). In på Tradera och där hittade jag en ny Hövding för 1500 kronor med en köp direkt knapp.

De har för övrigt halva priset på försäljningar i två dagar till med koden: ”halvaavgiften” samt att du kan få 50 kr rabatt om du ännu inte är kund där.

Hej! Har du inte testat Tradera ännu? Du kan använda min rabattkod ”kris_n6xfn4” i kassan. Den ger dig 50 kr rabatt på ditt första köp. Välkommen in på www.tradera.com Sveriges största cirkulära marknad.

Tradera

Åter till vårt issue. Säljaren hade många bra omdömen så jag klickade hem Hövdingen och säljaren postade den redan på kvällen.

Istället för en ny hjälm blev det ett nollsummespel, så när som på en fraktavgift. Fru IGMR är oskadd och jag är ännu mer nöjd med Länsförsäkringar. Slutet gott, allting gott.

Signatur