Månadsrapport juni 2023- en fin månad som dock inleddes i moll med en våldsam magsjuka på IGMR junior. Totalt fem dagar utan att få i sig något vettigt och det var på vippen att vi fick åka in med honom. Dock vände det och det är jag själaglad för – man är inte tuff när ens barn är så dåligt och inget man gör hjälper.

Jobbfronten

Som jag skrev i förra månadsrapporten är Fru IGMR varslad och skulle bli av med sitt jobb i slutet juli. Det ser dock lite mer lovande ut nu och kanske har hon säkrat en halvtid under en period med ett projekt hon verkligen tycker är roligt. Två ytterligare intervjuer är planerade denna vecka och vi får se vad hur det blir. Klar är dock att det kommer bli mer omväxling framöver för henne vilket hon inte verkar hänga läpp över.

För mig tuffar det på. Har ett jobb jag verkligen trivs med som varit under konstant utveckling under de snart 14 år jag jobbat där. Jag har svårt för stiltje och det ser inte ut att bli det framöver heller. Jag har stor frihet och möjlighet till hemmajobb. I like.

Månadsrapport juni 2023 – ekonomi

Bra löner med löneförhöjning i linje med märket för oss båda. Dessutom retroaktivt för en månad kryddat med lite friskvårdsersättning. Vi har sparat och amorterat men håller inne på krutet denna månad eftersom det är en semestermånad och vi vill kunna vara spontana och ha det gött.

Sparkvoten hamnar på 36% med option på mer. Både nettoförmögenhet och ISKn ökar fint. 2,4 msek nu på ISKn vilket är galet med tanke på att vi i februari 2018 inte hade ett korvöre. Nettoförmögenheten ligger nästan på 4,7 msek vilket är en ökning på 3,1 msek jämfört från start.

Lysa är upp 12,5% i år och ISKn på Avanza bestående av Spiltan Investmentbolag samt Länsförsäkringar Global Index är upp nästan exakt 14%.

Frihetsgraden är för första gången över 40% men detta skall tas med en nypa salt. 6 msek har varit målet för att kunna ta ut 20 000 i månaden. Det skulle täcka större delen av våra fasta kostnader… men med inflation och räntehöjning är det så klart inte nog. Men målet var 6 msek och jag håller fast vid det – vi hade ju ändå inte tänkt sluta jobba.

Jag börjar bli lite sugen på att betala av mitt studielån nu då jag bara har 36 000 kronor kvar. Det är ju dock dumt med tanke på att pengarna förräntar sig bättre i en ISK samtidigt som det är rätt gött att bli av med ett lån. Hur har/hade du gjort?

Månadsrapport juni 2023 livet

Skolavslutning för IGMR junior. Lågstadiet är avklarat och nu väntar mellanstadiet för vår unge man. Vi har gjort en minisemester och hälsat på fina vänner som har stuga på Blidö. Midsommar firades där på det mest klassiska sätt jag nog firat. Skärgård, båt, små grodorna och traditionsenlig mat med goda vänner. Underbart! Det blev nio timmar i bil upp så vi bröt av med en hotellnatt i Norrköping på vägen hem.

Jag lekte med tanken på var vi skulle hamnat om vi istället vände neråt Europa. Hemmet -> Köln eller Amsterdam hade vi klippt på samma tid. Sverige är avlångt.

Semestern då? Vi har en tur norröver för att träffa vänner inplanerad men annars inget. Vi tar denna semester som den kommer helt enkelt. Men för att inte slösa bort dagarna har jag påbörjat en lista med utflykter och sevärdheter som vi kan göra. Uppåkra har jag till exempel inte besökt. Kulturen i Lund är en bland fläck trots att jag bott i Malmö sedan 2004. Det finns så mycket (kom gärna med Skånetips).

Juni i bilder

Sjukling tar igen sig mellan kaskaderna. Vilken pärs det var.
Built to Spill på Plan B i Malmö. Ganska mycket av en besvikelse tyvärr.
Men ölen var god i alla fall. Här bad jag en AI bildgenerator att ersätta våra ansikten med ”faces in the style of Chagall”. Blev lite konstigt.
Sågar ved på tomten till vintern. Får nog ihop så det blir gratis ved hela vintern.

Köpte ny kedja till motorsågen då jag kom åt en sten. Såg att Granngården har ett galet bra pris på min motorsåg som jag är VÄLDIGT nöjd med. Stihl MS 241.

Kvällsdopp på Blidö. Så fint.
Bad på Kämpinge. Härligt ställe
Humla på Honungsfacelian jag sått just för deras skull. Notera lila (?!) pollen på bakbenen. Aldrig sett tidigare.
Bi på vår sparrishäck.
Grekvädd och stäppsalvian blommar fint nu.
Lila alunrot
Fyndade en rejäl kompressor på 50L i Staffanstorp på Blocket. Grymt för renblåsning, hjulbyte, fasadspikande etc.
Signatur