Guilty pleasures. Har ni något ni gillar som ni inte riktigt kan stå för? Musik, intressen eller filmer?

Ett ”guilty pleasure” är något som man gillar eller njuter av, men som man samtidigt känner sig lite skyldig över att gilla eftersom det inte anses vara högkvalitativt eller socialt accepterat. Det kan vara något som man kanske skäms över att erkänna att man gillar, eller något som man bara tar till när man är ensam eller avskild från andra.

Exempel på ”guilty pleasures” kan vara dålig TV, lågkvalitativ mat eller dryck, en speciell typ av musik eller en TV-serie som man kanske inte vill erkänna att man gillar. Det är något som ger en tillfällig nöje eller glädje, men som man samtidigt kanske inte vill att andra ska veta om eller associera en själv med.

Jag har ett gäng guilty pleasures och ett av dem är bilar i alla dess former ( förutom lyxbilar och formel 1. Jag följer ett gäng Youtubekanaler typ M539 Restorations, Mighty Car Mods, Saving Salvage , Junkyard Digs och Adam LZ.

Bäst är det att stanna uppe längre än resten av familjen. En kall öl och bara marinera sig i bilmeck.

Guilty Pleasures – TV-Serier

Jag har ett par riktiga guilty pleasures när det kommer till TV-serier.

Klovn

Danskarna de kan och de har en lite annan humor än oss. Nu jobbar jag med 50% danskar och de bara älskar Klovn – vilket jag också gör.

Serien är en komedi som följer huvudpersonerna Frank och Casper, spelade av komikerna Frank Hvam och Casper Christensen.

De spelar en fiktiv version av sig själva och ger sig ut på olika äventyr där de stöter på olika problem och utmaningar. Provokativt, osvenskt och ofta kontroversiellt men OTROLIGT roligt. Några säsonger finns på TV4-play.

Frank ska passa en affär.
Otextat. Denna scen går inte hem bland alla.

Trailer Park Boys

”Trailer Park Boys” är en kanadensisk TV-serie. Serien följer de tre huvudpersonerna, Ricky, Julian och Bubbles, som är boende i en trailerpark i Nova Scotia, Kanada.

Ricky, Julian och Bubbles är alla på något sätt inblandade i kriminalitet, och serien handlar oftast om deras försök att tjäna pengar genom olika kriminella aktiviteter. En klassiker som du hittar på Netflix.

Har ni något guilty pleasure att dela med av? Skräp-TV, musik eller hvad? Dansar du loss till Frökens Snusks ”Dalahäst” innan familjen kommit hem eller är favoritboken ”Grottbjörnens Folk”? Oh please tell me 🙂

Signatur