Status februari 2023. 60 månader in i vårt sparprojekt.

”Pappa. Min kropp är inte gjord för att gå till skolan” – IGMR junior måndagen efter sportlovet. Själv känner jag väl att min kropp & knopp inte är gjord för januari och februari. Det är bara transport känns det som. Vi har fått vara hyfsat friska men det har ändå inte hjälpt den mentala biten. Krig, inflation och allt annat har inte gjort sitt till heller. Men… mars är jag mer kompatibel med och jag hoppas att livsandarna återvänder.

Status februari 2023 – hälsa

Ömsom vin, ömsom vatten kanske man ska säga. Håglösheten stirrar tillbaka när jag tar en titt i spegeln och jag måste erkänna att jag har svårt att känna pirr för någonting just nu. Men jag vet att det brukar vara så här vid den här tiden på året. I år har också många runt mig klagat på detta tillstånd. Är det gråvädret och omvärldens tyngd som tynger månne?

För min del är det så samt att jag gillar att vara ute och ha mina projekt. Dessa två månader försvårar ljuset, kylan och humöret detta. Och sedan är det också att jag inte är kvitt mina ryggproblem. Det blir bättre och bättre men det söker mig helt enkelt. Att ha smärta som följeslagare och vara begränsad i att göra det vardagliga och i träning gör inte under för måendet. Samtidigt har jag fått en förståelse för alla som har det så här. Men… jag ökar belastningen i träningen och igår sprang jag för andra gången på dryga halvåret – helt smärtfri! Körde sedan styrketräning och idag är det bara träningsvärk jag känner. Det går på rätt håll alltså men för otåliga jag är det för långsamt. Vågen visar också fem kilo plus vilket jag från och med NU ska ta tag i. Vid 75 kilo trivs jag bäst med mina 183 cm. 80 funkar om det är muskler (vilket det inte är).

Status februari 2023 – ekonomi

En bra månad med bra sparande. 46% sparkvot och ATH för månadsavstämningar. Vi har legat över 2,25 msek vid ett tillfälle men inte vid en månadsavstämning. Vi noterar nu 2,22 msek i portföljen och 4,45 msek i nettoförmögenhet.

Elstödet på 3100 kronor trillade in idag. Det och den förväntade skatteåterbäringen går dock till att betala av en födelsedagsresa till Rom som fru IGMR bjudit sin operagillande far på när han fyller år och nollar. Väldigt glad för deras skull att de får tid tillsammans.

Elförbrukningen håller sig runt 300 kWh och vi fortsätter med timmätning via Tibber. Igår fick vi dessutom en ny elmätare installerad från Eon. Den har en smart ingång så att man kan koppla in en mätare och se sin elförbrukning ”live”. Tibber har sin ”Tibber Pulse”. Är det någon som har en sådan? Värt att skaffa?

Status februari 2023 – tomtköpet

I december 2021 köpte vi ett par tomter nära Simrishamn med vänner. En liten bit bokskog (8000 kvm för att vara exakt) med väldigt höga och vackra bokträd med utsikt över fält och hästhagar. Tanken är att stycka av en av tomterna och enas om vilken familj som skall ha vilken samt sälja tomt tre för att finansiera vårt husbygge. Denna process har varit lång då vi velat vara noga med att förstå platsen vid alla årstider (sol, skugga, utsikt,) samt att det skall kännas bra för båda parter. Nu verkar vi äntligen ha landat i en lösning som känns bra för alla inblandade och inom kort kommer vi skicka in papper för att stycka av. Två besök på tomten har klarats av i helgen och detta kommer bli bra.

Naturtomt, hus på plintar och fokus på uteliv. Som jag längtar till det står färdigt.

Februari 2023 i bilder

Status februari 2023
Ungefär här kommer vårt fritidshus landa om allt vill sig
Status februari 2023
Hundpassning då och då kommer det bli framöver till denna lilla franska bulldog. Vi klickade.
Status februari 2023
Första hängmatteluren avklarad för i år
Airbnb
Vi hyrde en stuga via Airbnb söder om Borås på sportlovet. Himla fint.
Utflykt
Vi hade tur med vädret en dag men tur med utsikten alla dagar
Akvarium
Akvariet har blivit himla fint
Status februari 2023
Vintergäck från första veckan i februari. IGMR junior matchar
Vår
Det våras i trädgården
Klockjulros
Klockjulrosen eller ”haschplantan” som jag kallar den är så himla stor och fin.

Tips:

  • Hard Forks podavsnitt där Microsofts AI chatbot blir creepy är otroligt bra. I slutet förklarar de också varför internetreklam blivit så dålig (fötter med vitlökar etc).
  • Tim Ferriss har ett nyhetsbrev som kommer varje fredag med fem saker han gillar, lyssnar på, läser, tittar på eller annat. I förra fredagens mail tipsade han t.ex. om ”How to Configure Your iPhone to Work for You, Not Against You
  • Jag har köpt Sam Harris medtiationsapp ”Waking up” och har snart gjort introduktionskursen. Ett helt annat sätt att tänka kring meditation som jag verkligen kan rekommendera. Går på friskvårdsbidraget för er som har det.

Thats it. Nu är jag redo att lämna denna månad bakom mig och blicka framåt mot våren och utetid. Har ni haft en bra jan/feb eller har ni varit lika livsleda som jag?

Signatur