Kära bloggen – ett random fredagsinlägg. Idag är det fredag och solen skiner ute. Fem grader varmt och vårfågelsången går på högvarv ute. Akupunktur för min axel är avklarad och just nu hemmajobbar jag till min långa Tända av spellista på Spotify. Just nu rullar, lite passande, Markus Krunegård vilkens låt ”Ibland gör man rätt, ibland gör man fel” också gett namn till denna blogg.

Klockan slog just prick tio och det markerades med ett pling och dammsugsljud nerifrån. Det är nämligen så att jag för ovanlighetens skull köpt en pryl och bara är nöjd rakt igenom. Prylen är en robotdammsugare.

Prylar och konsumtion

Vanligtvis brukar dansen gå till så att man våndas och lite febrigt undersöker priser, specar och tänker hur bra det kommer bli när man väl har köpt prylen eller saken. Men sen kommer verkligheten ikapp. Mindre pengar på kontot, emballage som skall återvinnas, en ny sak att förvara och ta hand om. Dessutom sjunker den den trista insikten in om att jag inte blev så lycklig / glad / som jag trott av den nyss inköpta saken.

Men denna robotdammsugare… För det första köpte jag den nästan ny (20 drifttimmar) men ändå begagnad via Blocket. Efter prutande kom jag ner till 1700:- från utsatta 2300:-. En ny iRobot Roomba i7 kostar just nu 5379 kronor som billigast enligt Prisjakt. Emballaget var dessutom bara en Icakasse i papp då säljaren redan fixat återvinningen. Och sedan funktionen. Alltså våra golv och mattor är så rena och jag kan istället fixa det jag aldrig annars kommer till – damma och annat.

Jag vet inte hur det är med er men jag hatar att se dammiga golv. När det är ostädat får jag svårare att slappna av eftersom det finns ett måste/borde som stirrar på mig. Nu fixar det sig själv och det är värt varenda skånepesetas jag betalade för den. Fru IGMRs ögon tindrar också lite extra sedan robotdammsugaren gjorde entré.

Våren

Vårtecknen står som spön i backen. Vintergäcken blommar i solkyssta släntar. Påskliljorna är uppe och snödropparna likaså. Visste ni förresten att snödroppar (eller Galanthus) är magiskt vackra om man vänder på dem och tittar underifrån. Det fick jag mig till livs i podden ”I Trädgården med Karin och Elsa” vilken jag verkligen rekommenderar. Avsnittet ”Galanthus” om snödroppar är verkligen insnöat och myslyssning.

Vintergäck
Vintergäck
Random fredagsinlägg
Lövsprickning
DIY Lounge Chair
Min nyfikna rödhake som följer mig i trädgården. Stolarna som jag gjort hittar du ritning till här.

Helgen

I helgen ska vi till vår Österlenstomt och göra en solstudie för att se om vi behöver plocka ner några träd. Appen ”Photopills” som egentligen är en app för att kunna planera och ta bättre bilder är den vi använder. En funktion är nämligen att man kan se solens bana vid ett givet datum. Väldigt bra!

Lite pill i trädgården kommer det också bli. Ikväll blir det tacos med Pico de gallo, mango, och sådant gott.

Tanken var att detta random fredagsinlägg skulle bli längre men det är för fint ute för att jag ska kunna hålla mig inne framför en skärm. Ha fina helgen!

Signatur