Fredag igen och idag finns det två saker att fira (förutom just att det är fredag). Vilken börsdag vi hade igår! Det har varit rätt deppigt ett tag men ibland blixtrar det till. Nästa vecka kan det vara annat men det känns i alla fall lite peppigt efter en lång tids nergång/sidledeskryp.

Och sedan har vi ju detta med Ukraina och Kherson. Jag läste Peter Englunds ”Poltava” för någon månad sedan och man kan konstatera att 300 år senare är det Ryzzen och inte Sverige som försöker retirera över floden Dnepr. Det blågula laget är dock ett annat trots att färgerna är desamma. Ett nederlag för som kommer gå till historien.

Länk här till Cornucopias sida ”Organisationer och projekt för att stödja Ukraina”.

Fredag vilken fredag
Jag firade faktiskt med en billig IPA igår. Det kan man unna sig nu när man inte går på smärtstillande.

Öfvrigt

Nedan följer lösryckta tankar och sådant som snurrar i denna frugale mans huvud.

Jag konstatera att min rygg blir bättre och bättre. Jag har en bit kvar och en hel del träning framför mig innan jag kan unna mig oergonomiska lyft. Lättnaden att vara smärtfri under stora delar av dagen är magisk. Igår kunde jag till och med hänga med IGMR junior till badhuset och simma. Bilkörning går bättre och bättre åsså och smärtstillande / muskelavslappnande intas ej längre. Livet leker.

Elpriset går ner och imorgon är det i princip gratis att förbruka här i söder. Jag har lösa tankar på att köpa WiFi styrda element och koppla till timpris via Tibbers lösning för att köra när elpriset understiger priset för fjärrvärme. I alla fall för att värma källaren. Uppe i huset har portabla element väldigt låg WAF (Wife Acceptance Factor) oavsett hur billigt det än är att driva dem.

Lite tips:

  • Boken ”Natten” av Sara Gordan är bra men jobbig.
  • Boken ”Detaljerna” av Ia Genberg är bra.
  • Boken ”Poltava” av Peter Englund är himla bra men otäck.
  • Boken ”The Three-Body Problem” av Cixin Liu har fått fin kritik och jag har kommit rätt långt men inte läst klar. Helt fast är jag dock. Första delen av tre.
  • Boken ”Nothing to See Here” av Kevin Wilson sträcklyssnades på av. Skruvad men superbra bok om att ta hand om två barn som börjar brinna när de blir arga.
  • Poddarna ”Ledarredaktionen” och Kvartals ”Veckopanelen” är bra input på veckans händelser.
  • Podden ”Tyngre Träningssnack” är härlig lyssning. Nu är jag kanske inte målgruppen än (pga ryggen) men de tar upp många bra ämnen och skönt personlig touch.
  • Podden ”Hälsoveckan” är också bra. Kommer från Tyngre också. Fått upp ögonen för Jacob Gudiol via kommentarsfältet här. Mer Gudiol till folket!
  • Podden ”Hard Fork” följer techindustrins senaste. Väldigt intressant inblick i vad som sker.
  • Podden ”Ukrainecast” sammanfattar och fördjupar kunskap om kriget i Ukraina.

Nu tar vi helg här i den IGMRska familjen. Jag tror inte att något är inplanerat denna helg vilket är SKÖNT. Troligtvis ritas det lite på fritidshuset och skickas lite mail till hustillverkare. Vi har kommit lite framåt i processen men inget jag kan visa än…

Hemmapizza står på menyn ikväll. Gissningsvis en tänd brasa och dämpad belysning med någon skön spellista på i bakgrunden. Typ så.

Planer för din helg? Hoppas den blir trevlig oavsett 🙂

Signatur