The random inlägg. Så var det fredag igen och jag står här vid mitt ergonomiska skrivbord med tre skärmar, mousetrapper och armbågsstöd. Alla vet ju att sitta är det nya röka så därför står jag här och blickar ut över kontorslandskapet och känner mig duktig.

Fredag är det också och jag har jobbat på duktigt i veckan så jag känner mig faktiskt ”klar”. Därmed kan jag unna mig att slira hem vid tvåtiden, tända en brasa och röja undan hemma. Gräsänkling är jag också visst denna helg ty fru IGMR är på jobb-bjudresa hela helgen.

Planer för min del är badhus med IGMR junior på lördag alternativt göra stan och kolla in lite museér & konst. Vad det blir får barnet bestämma.

Jag tänkte inte vara långrandig utan komma med lite tips på sådant jag själv uppskattat den senaste tiden.

  • I trädgården med Karin och Elsa” är en supermysig och bra trädgårdspodd. Bara deras avsnitt om snödroppar är verklig njutlyssning. Senaste avsnittet ”Hösten” är ett lyssningstips för trädgårdsintresserade. Glöm inte att det är nu som lökarna ska ner inför vårens blomning. Odla har cashback på Refunder.
  • Hidden Brain” är en annan poddfavorit. ”Taking control of your time” är det senaste avsnittet och därför ett tips.
  • Underbara Clara” är en blogg som jag tittar in på då och då. Mysig och välskriven. Senaste inlägget ”Inte rädd men beredd” tar upp prepping och krisberedskap. Ett aktuellt ämne i dessa aptider.
  • MSBs sida ”Förbered dig för kris” är bra att kolla igenom också.
  • Fru Efficient Badass inlägg ”Miljonär för en dag (för 185 spänn)” är njutläsning. Hon kan skriva hon.
  • Jag och IGMR junior har totalfastnat i Harry Potter ljudböckerna. Är ditt barn i rätt ålder kan jag inte nog rekommendera dessa böcker. Vi brukar lyssna innan läggdags och det är en högtidsstund som jag längtar till varje kväll. Vi kör Storytel och hade tänkt avsluta abonnemanget efter sommaren. Harry Potter håller oss dock kvar…
  • Hemkonservering genom ”hermetisk inkokning” var nytt för mig. Bra grej för att ta vara på skörden. Husmor Anna skriver om det här.
  • Min stora ”Tända av” spellista som närmar sig 1000 st / 58 timmar lugna IGMR certifierade låtar uppdateras kontinuerligt.

Personligen snurrar Alex G på högvarv hemma nu. Ny skiva släppt och det är lika bra som vanligt. Lurigt, skevt och ofta countrydoftande. I mars spelar han i Köpenhamn och hela familjen IGMR ser fram emot detta. Biljetterna är inköpta. Miracles är en fin bit.

Har ni något lyssningstips eller lästips? Kanske ett löktips till trädgården?

Signatur