Idag drar vi utomlands för att fira mig och mini me. Jag fyller 40-någonting och IGMR junior klockar in på nio år. Presenten till mig köpte jag själv för nästan ett år sedan och det är biljetter för hela familjen till Kurt Viles konsert ikväll i Köpenhamn. Vi kör också en minisemester med två nätter på hotell.

Planen är att bara uppleva staden till fots med några nedslag som Copenhagen Contemporary Art, Kastellet, mat på Reffen. Ev Glyptoteket och Cisternerna på Fredriksbergsmuséerna. Vi får se hur mycket vi orkar men det finns så mycket att se (och äta). Fotriktiga skor skall påtagas.

Vi bor centralt precis med nära till det vi vill göra. Hotellet valdes efter de vanliga kriterierna för oss. Frukost ingår och pool likaså. Frukost eftersom det är gött + billigare och poolen p.g.a. att familjen består till 66,6% av vattendjur.

Valet

Jag är inte jättesugen på någon politisk debatt utan vill bara pusta ut efter en fruktansvärt polariserande och fördummande valrörelse. Jag är intresserad av faktiskt sakfrågor och lösningar på dessa. Frågor som belyses från olika håll och som man förbehållslöst kan diskutera. Gärna en gnutta vetenskap och mindre tyckande (och framförallt mindre kännande). Kanske också lite välvilja och att försöka förstå och bemöta meningsmotståndarnas argument utan fultolkningar.

Istället sandlåda, hårda ord och polarisering från alla håll. Man svarar inte på frågor utan talepunkterna ska bara ut och upprepas. Det är ovärdigt och på många sätt ett väljarförakt. Gillade Kvartals text om detta (finns också i poddformat på en spelare nära dig). Även Twitter kunde ta åt sig av ovan.

Tycker Kurt Viles låt ”One trick ponies” är passande. För det känns som om de flesta av våra politiker är just detta.

Ha en fin helg!

Signatur