Imorgon, 7/5, är det Nordiska kusträddardagen 2022. Det är Håll Sverige Rent som anordnar det hela.

Tanken är att ha en dag då privatpersoner, företag och föreningar går ut och plockar skräp längs Sveriges kuster. Imorgon är det dags och familjen IGMR kommer göra sin del. Om man anmälde sig för ett par veckor sedan kunde man få ett kit med handskar och påsar vilket vi gjorde. Det är dock inget måste utan man kan bara ta med sig en påse och plocka skräp.

Nordiska kusträddardagen 2022

Vill du vara med? Läs mer och anmäl dig på Kusträddarna. Ju fler som plockar, desto större skillnad gör det. Jag såg dessutom att det skulle vara lite större event i vissa städer där HSR samlar in skräpet och bjuder på grillat. Vi kommer nog inte joina det utan plocka och kasta/återvinna i vår egen tunna.

Hade varit kul om du hängde med ut och plockade. Många bäckar små samt ett grymt sätt att engagera barn och belysa skräp- & plastproblematiken.

Häng med på Nordiska kusträddardagen 2022!

Läs mer om plast i havet här på Naturskyddsföreningen som jag är medlem i. Kan för övrigt rekommendera ett medlemskap. Fler medlemmar betyder större möjlighet att påverka politiken. Vill man kan man engagera sig eller så är man passiv medlem. Man får även 10% rabatt på SJ samt möjlighet att hyra Naturskyddsföreningens stugor billigt med mera.

Oavsett är Naturskyddsföreningen en god källa till kunskap och påverkar på ett för mig vettigare sätt (inte så aktivistiskt).

Signatur