Blue Monday 2022

Blue Monday 2022 – Monday 17 January 2022, it’s time again for the saddest day of the year.

The holiday season is over. Inflation is through the roof, your bank account is empty and the utility bills reaches new record highs.


Blue Monday 2022 – Måndagen den 17 januari 2022 är det dags igen för årets deppigaste dag.

Ledigheten är över. Det regnar även i fjällen, inflationen är hög, pengarna slut, magen hänger över livremmen, vabruari och covid har flutit ut och omfattar nu alla månader och elpriset når bara nya rekord.

Själva har vi i skrivande stund en bil vars tanklampa lyser ilsket rött och 524 kronor på kontot. Inget holabaloo alltså.

Blue Monday 2022

Som tidigare år sker det en stor ökning av trafik till denna blogg just vid denna tid – av den enkla anledningen att jag skrev ett inlägg om Blue Monday den 20 januari 2020. Därför tänkte jag återigen uppmärksamma denna årets tråkigaste dag och ge lite nygamla tips på hur man kan mota håglösheten och munipornas kamp mot gravitationen.

Tips:

  • Planera odlingssäsongen och beställ frön. Förodla!
  • Bokläsning så klart. Klicka vidare till mina  boktips!
  • Lyssna på poddar. Vi lyssnar nu på ”Skuggland” som är riktigt vass.
  • Ut och rör på dig. Dagsljus är nyttigt för oss. Idealt är ljuset innan 10:00 men allt ljus är bättre än inget.
  • Elda (kamin, ute i naturen). Eldstirr är själamums.
  • Röj i trädgården och rensa ut hemma.
  • Planera in utflykter, resor, träffar.
  • Äta roligare mat – ha temaveckor på maten á la Sandra Beijer.
  • Boka in en kurs på t.ex. Studiefrämjandet. Jag och Utdelningsbagaren ska snart gå en motorsågskurs där.
  • Kolla in schemat för OS sändningarna i Peking. Den 2:a februari börjar det. Discovery sänder och vi brukar teckna en månads abonnemang just för OS.

Blue Monday 2022 – IGMR

Psykologen som myntade uttrycket gjorde det för att hjälpa till med försäljningen av get aways (flygbiljetter). Visst kanske det har lite bäring men jag måste ändå säga att jag gillar att det är vardag igen. Utöver det blir det ljusare nu – häromdagen var det hyfsat ljust ute till 16:20.

Trädgården har redan börjat leva lite. Snödropparna är på gång och krokus likaså. Det är hopp om det helt enkelt.

Blue Monday 2022
Snödroppar i IGMRs trädgård.

Vi har ju också det roliga i att börja planera för vårt fritidshusbygge på Österlen. Det är verkligen en liten gottebit att ha i huvudet.

Negativt är väl att våra pengar är slut. Skåprens och ett försök att inte nalla av bufferten pågår.

Tycker ni att blue monday – årets tråkigaste och deppigaste dag har någon bäring?

Signatur

Publicerat

i

av

Etiketter:

Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Procentpanik
2 years ago

Hej.
Jag har liknande listor med saker att göra men hade missat ”boka in dig på en kurt”. Tack för tipset, det snor jag rakt av!

Mvh // PP

Sejva
Sejva
2 years ago

Apropå motorsågskurs:
För 2 år sedan valde jag påbörja en kurs i hur man gräver i arkiv (släktforskning, fastighetsregister mm) för att få träffa lite nytt folk och det var jag och några äldre lite saktfärdiga män och kvinnor som var trevliga, men utan glitter i ögonen.

På en rast råkade jag se in i ett större studierum med närliggande fönster som låg i vinkel och där var det helt bystat med män i alla åldrar och då tänkte jag: det är ju där inne jag skulle vara!

På dörren stod; Motorsågskurs.

Spargrisen
Spargrisen
2 years ago
Reply to  Sejva

På en lunch för ett tag sen (på den tiden man var på jobbet och åt lunch med kollegerna) så konstaterades det att en lite grävare (typ Bobcat) är något man skulle äga! Tänk vad kul det vore att köra omkring och gräva, kanske hjälpa grannarna med lite gräv. DET vore ett kul alternativ när man går i pension!
Lunchsällskapet bestod bland annat av ett antal män i 50-60-årsåldern 😀

Sejva
Sejva
2 years ago
Reply to  Spargrisen

Låter lockande! Det är roligt med maskiner, jag fäller hellre ett träd än rensar ogräs i rabatten. Det är liksom lite mera på riktigt på något sätt och inte så mycket finlir.

kemiläraren
kemiläraren
2 years ago

Jag satt precis igår och letade fröer. Det svåraste är att hålla sig och inte beställa för mycket. Ska satsa på tomatfrön, persilja (maken önskar) och sen 4 Dahliaknölar (+ aklejorna från er). Där får ambitionsnivån ligga med en 2 åring (som till sommaren ju blri 2,5!!) Tänk att jag läst din blogg i 2 år nu, kom ihåg hur jag satt i köket för 2 år sedan nu höggravid och väntade på en bebis som tyckte det var alldeles för gött inne i magen, 2 veckor över tid så fick jag sättas igång vilket gick bra tack och lov!

Spargrisen
Spargrisen
2 years ago

Åååh, snödroppar! Så trevligt! Det dröjer nog några veckor till här. Men jag ska titta till julrosorna. De var helt galna förra året och blommade i tre årstider (januari till oktober)!

Hanna Axelsson
Hanna Axelsson
2 years ago

Pengarna slut här med. Och så var en av kattens blötmatspåsar tom! Mejlade företaget och fick 100kr i bonuscheckar till ny kattmat så nu har katten mat tills ny inkomst. Det blir skåprens för oss andra i familjen. Vill inte heller nalla av bufferten. Håller på att rensa förrådet för att det känns bra och för att kunna sälja kläder jag ogillar och på så vis kunna köpa en begagnad tröja jag suktar efter. I övrigt blir det många hundpromenader i skogen. Mumma för min utmattade själ.

Nina
Nina
2 years ago

Utan att veta att det är Blue Monday den 17:e, så har jag råkat boka in mig och maken på dagspa med lunch 🙂 Majoriteten av besöket betalas av en julklapp, och vi behöver komma ifrån vardagen lite. Ska bli mysigt!

trackback

[…] Blue Monday 2022 – Ibland Gör Man Rätt – IGMR […]

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x