Fredag och fredagsfeeling. Vardagen har traskat igång igen med både jag och fru IGMR tillbaka på jobbet samt den lille som om några timmar klarat av första veckan i årskurs två.

Att komma tillbaka till kontoret har varit märkligt tröttande känner vi båda två. I och med att vi är färdigvaccinerade vill arbetsgivaren att vi är på plats tre dagar i veckan. Kontrasten hemmajobb i källarens lugna vrå och öppet kontorslandskap är slående. Båda känner att vi får mer gjort hemma och trivs bättre där. Ska se om jag kan få till att vara på kontoret två gånger i veckan istället. Jag tror att det hade varit det absolut optimala för mig.

Fredagsfeeling
Helt orelaterat men… kolla! Solitärbina har byggt bo i våra pinnar med borrhål. Ett miniinsektshotell.

Helgen

I helgen styr vi bilen mot Göteborg och Liseberg. En hotellnatt och sedan Liseberg hela söndagen. IGMR junior är väldigt uppspelt och det får jag erkänna att jag är också. Är det något som vi alla i familjen verkligen uppskattar så är det kortare äventyr och hotellnätter. Det blir också premiär för IGMR junior och karusellåkande. Bara det…

Förresten. Det verkar som att flera hotell erbjuder kvällsmat – typ som frukosten då. Är detta en grej? Oavsett är det rätt gött och ekonomiskt fördelaktigt.

Allmänt dravel

Ni kan säkert se att jag pillat lite med bloggen och gjort om utseendet -ris / ros?

Bloggen förändras i takt med att vårt liv förändras – Jag har också tidigare skrivit om att jag lagt ner extraknäcken som tidigare skapade mycket innehåll till bloggen. FIRE / ekonomisk frihet är en resa och jag känner verkligen det. Det är tydligt att vi och jag är i en ny fas där pengarna börjar bli mer och mer självgående, d.v.s. snöbollen är i rullning. Den insats som krävdes för att putta igång snöbollen krävs inte längre och det är en nyorienteringsprocess som börjat gro i det inre nu. Det kombinerat med att IGMR junior blir äldre och mer egentid finns gör att även om saker och ting är på pappret rätt lika så k ä n n s det inte lika.

Med det sagt är bloggen också inne i en förändringsprocess. Huset är färdigrenoverat-ish, jag har inte plats för fler DIY:ade utemöbler, extraknäcken är nedlagda och vardagen med det ospännande månadssparandet rullar på. Kanske, kanske kommer ett nytt projekt snart dock. Fru IGMR har börjat orientera sig så smått samarbeten utanför lönejobbet. Jag kanske kommer vara med på ett hörn där samt att vi väldigt aktivt letar efter ett gemensamt projekt.

Fredagsfeeling
Framåt tillsammans med mina två favoritmänniskor.

Vi har gjort ungefär 1/3 av resan mot vårt mål och jag ser med spänning fram emot vad som komma skall. Det är tydligt att det inte är samma hela vägen. Livet är utmanande och spännande om man tar det på rätt sätt 🙂

Någon som har tankar om olika faser i ens strävan mot FIRE?

Trevlig helg på er!

Å lite musik på det.
En fin bit till
Signatur