Status maj 2021. 39 månader in i vårt spar- och livsprojekt. Sköna maj eller kanske osköna maj för min del. En månad som bjudit på allt vad livet har att erbjuda, bra och dåligt.

Mest dominerande denna månad har varit hjärnskakningen jag ådrog mig på ett galet märkligt sätt. Det är nu nästan två veckor sedan det inträffade och jag känner mig mycket bättre. Nu är det mest nacken som bråkar med mig och jag blir också trött snabbare.

Hjärnskakning

Tänk dig detta. Det är söndagsmorgon och du ligger bredvid din sovande vackra fru. Du tänker lite på mountainbiketuren i Genarp du ska ta med en vän senare under dagen. Tankarna vandrar vidare och du känner dig till slut färdigttänkt och vill ta dig an dagen. Dags att väcka frun med andra ord.

Frun ligger och sover på rygg och du sträcker dig över henne för att ge henne en öm godmorgonväckningskram. PANG! Frun vänder sig i sömnen från ryggläge till sidoläge och i rörelsen träffar hennes axel din haka med kraft. Det krasar till i din nacke och du tuppar av. Lite senare kvicknar du till och inser att synen på höger öga inte fungerar riktigt och att det är oskarpt.

Ovan är alltså den otroliga historia som drabbade mig förra söndagen. Jag har verkligen mått piss med en massa kul symptom som jag inte orkar skriva om. Många ”kul” gliringar om att jag måste sova med hjälm och våld i nära relationer har jag också fått stå ut med… Fru IGMR vet inte om hon ska skratta eller gråta. Akutbesök, hjärnvila och sedan rehab enligt hjärntrappan är de senaste två veckornas melodi.

Jag har fortfarande lite svårt att förstå hur axeln kunde ta så illa men det sägs ju att hemmet är den farligaste platsen.

Prioriteringar

Även om funktionen på klumpen mellan öronen har varit lite bristfällig den senaste tiden har jag ändå kunnat reflektera något över det som hänt mig. Det vi kallar medvetande och de kognitiva funktionerna är skört, så himmelens skört. Det som tidigare var självklart, typ att syn och hörsel är synkat var helt plötsligt inte det. Jag vet inte hur jag ska förklara känslan men magin över medvetandet har fått sig en törn. Ett slag mot huvudet och datorn fungerar inte, kliniskt på något sätt.

Återigen landar jag i tid och de nära. När man ligger i det mörka rummet med en trasig hårddisk mellan öronen spelar inte mycket roll annat än just de man har nära, hälsan och tid. Vi (jag + fru IGMR) har pratat mycket om detta den senaste tiden och är inte färdigpratade än. Även om vi inte har jättemånga år till FI tror jag inte att vi vill ha det som vi har det nu med två heltidslönearbeten. Främst fru IGMR är rejält trött på sättet hon arbetar på nu. Vi letar möjligheter för henne att bli mer egen och styra sin tid själv, innan FI inträffar.

Livet är både långt och kort samtidigt. Vi kommer troligtvis aldrig vara så friska och kapabla som vi är nu (eller ja, jag är lite justerad men du fattar).

Ekonomin

Hjärnskakning till trots så har det sparats så det står härliga till. 61% sparkvot och nedan ser du utvecklingen till och med den 25 maj då vi har månadsavstämning. 1 580 000 sek klockade vi in på den 25 maj och dagens notering ligger på 1 610 000 sek.

Det går norröver

Jag och IGMR junior konstaterade att av alla 124 000 bilar till salu på Blocket är det endast dryga 300 stycken vi inte har råd att köpa kontant. Kul på något sätt.

Semester

Fru IGMR plockar ut lite frihet i förtid och tar åtta veckors semester denna sommar. Jag nöjer mig med fem veckor men räknar kallt med att de veckor jag jobbar kommer kunna skötas på distans från var än vi vill befinna oss. Dessutom räknar jag med att de inte kommer vara betungande.

Det är ganska kul detta med åtta veckors semester. Fyra av dem är obetalda och det väcker en hel del reaktioner bland fru IGMRs vänner. Allt från att inte förstå hur man har råd men också att tanken är så främmande att gå utanför normen. Det blir i alla fall en välbehövlig paus för denna stretiga laståsna jag kallar för fru IGMR. Jag har aldrig sett någon jobba så hårt och fokuserat som hon. Själv har jag varken lust eller förmåga att jobba på det sättet 🙂

Status maj 2021 – några spridda bilder från månaden

Status maj 2021
SUS-akuten är lagom inspirerande nu i covidtider
Status maj 2021
Hjärnvila i mörkt rum
Status maj 2021
En del av rehabarsenalen
En av många varianter på akleja i vår trädgård.
Ängen och våra DIY stick chairs som du kan bygga för en hundring stycket. Ritning här.
Dessa stod på en trädgårdshandel nära oss…
Lite prisskillnad 🙂
Ängen har nya invånare. Denna morgonstjärna dök upp spontant. Inte mig emot.
Jag har byggt en spalje av armeringsnät ut mot det allmänna: Snart kläs den av olika sorters murgröna.

Thats it. Lite mer utmanande än vanligt att skriva detta inlägg men det har kliat i fingrarna och skallen efter normalitet och att k u n n a.

Jag lämnar er med två lugna bitar som rullat på under hjärnvilan. Anna Ternheim har släppt nytt och likaså Lana Del Rey.

Bara helt underbar
”Riding in my babys car, Heart of Gold playing on the radio”
Waxahatchee gör en cover på en av mina all time favoritlåtar. Bästa skivomslaget.
Originalet på ovan låt. Magi, släpighet och raspighet.

Dessa ligger också i min, för er kurerade spotifylista ”Tända av #2”.

Trevlig helg!

Signatur