Sommaren står för dörren, eller ja – det är för jäkla varmt inomhus så den har till och med letat sig in. ”Tur” att jag har två veckors hemmajobb kvar i vår svala källare samtidigt som grannen renoverar och bankar…

Igår var en speciell dag då både jag och fru IGMR fick vår första dos Pfizer Biontech. Jag har inte oroat mig alls innan men på något sätt kände jag tyngden och betydelsen för mig själv och samhället av vad som skedde igår. Det drabbade mig lite när jag kom till vaccincentret med en massa andra människor. Snitslad bana, registreringen, frågorna, vänliga sjuksköterskan, vaccinsticksleveranser på rad och sedan 15 minuters väntan tillsammans med de andra. Igår var en speciell dag och det kändes.

Idag är jag lite öm i armen men fru IGMR har mer ont och känner sig lite smått sjuklig. Ingen biggie dock. Otroligt tacksam och imponerad att det har gått så här snabbt. Nästa dos levereras i armen någon vecka in i augusti.

Status juni 2021

40 månader in i vårt sparprojekt kan jag konstatera att vår frihetsgrad är 27%. Vi har alltså på bara 40 månader kommit över en fjärdedel av resan mot sex miljoner vilket är vårt ”FI nummer”.

Noteringen den 25/6 är 1,65 msek investerat och 3,54 msek i nettoförmögenhet. Vi noterar vår sämsta sparkvot sedan start denna månad, 34%. Detta är för att vi verkligen vill ha svängrum under sommaren. Just sommaren 2021 känns extra viktig och då vill jag bara vara och inte tänka på pengar.

Status juni 2021
Status juni 2021

Gone fishing

Denna sommar vill jag spendera närvarande i den fysiska världen och inte i den digitala. Det har varit för mycket skärm och jobb i källaren under det gångna året och detta vill jag bryta nu. Därför stänger jag idag ner butiken för sommaren och öppnar upp med ”klokskaper” och annat en eller ett par veckor in i augusti.

Med det sagt vill jag och familjen IGMR önska er en riktigt fin sommar. Ta hand om er så ses vi i augusti. Jag avslutar med en rolig sketch från Stephen Colbert på temat att återigen så smått börja röra sig i den normala världen.

Just ja – boktips? Någon som sitter och trycker på några? Mina boktips hittar du här.

Re-entering the society
Signatur