F-R-E-D-A-G ! Det är fredag och jag sitter och skriver detta bredvid Fru IGMR som dels är så ful i mun pga. jobbdatastrul (inte kul för de som tidrapporterar. ”Interntid” är förbjudet) och dels gör sin sista dag innan åtta veckors semester.

800 meter bort gör IGMR junior sin sista dag på fritids och har därefter exakt åtta veckors sommarlov att se fram emot.

Själv har jag en veckas semester nu, jobbar två veckor och sedan ytterligare fyra veckors frihet. De två veckorna mellan tänker jag att jag sitter remote och kanske på annan ort och jobbar.

Behov av semester?

Familjens semesterbehov ser ganska olika ut. Fru IGMR är verkligen i stort behov av en lång paus vilket hon också sett till att ta. IGMR junior är rätt godmodig men svårläst eftersom han på barnvis alltid vill ha semester eller sommarlov.

Själv känner jag för första gången i mitt liv att jag faktiskt inte är i behov av semester. Även fast året har varit tufft har jag kunnat återhämta mig eftersom det varit ganska lugnt på alla fronter, jobb och praktiskt. Jag saknar mänsklig input och jag känner att jag fått tid att tänka klart mina tankar på något sätt. Kanske till och med på tok för mycket tid med mina egna tankar. Fru IGMR har långa dagar, IGMR junior går i skolan och jag har haft det lugnt. Med covidrestriktioner och att jag ändå är ganska låst till att befinna mig på datornära avstånd har jag börjat känna leda här hemma. Man kan bara gå så och så många gånger genom trädgården per dag, spinga och träna kan man inte gör jämt och hängmattan är skön men den kan jag nu.

f-r-e-d-a-g
Välkänd vy för mig.

Jag vill ha mer input och stimuli och jag hoppas att man snart kan umgås med människor på ett mer förritidensätt. Faktum är att jag var på kontoret igår och verkligen kände pepp. En liten semester från sig själv och sitt huvud 🙂

Covid må vara skit men det finns många tankar / lärdomar att hämta och ta med sig framåt från denna märkliga period. Man inser att man inte alltid känner och vet allt om sig själv. Kommer man någonsin nå en bra mix mellan lugn, flow, utmaningar, stimulans, vänskap, ensamhet, familj och jobb? Troligtvis inte.

Semester

Imorgon drar vi i alla fall till huset vi hyrt i Ängelholmstrakten. Vi har lite vänner och familj som kommer och hälsar på under veckan, en stor pool att hänga vid samt ett perfekt geografiskt läge för utflykter. Jag är så j*vla pepp på att få flytta på mig lite rent geografiskt. Det går kor vid huset och vi har en skog vi kan springa och promenixa i.

När vi kommer tillbaka är det dags att kavla upp ärmen och bli huggen – både för mig och fru IGMR. Det ser jag också väldigt, väldigt mycket fram emot.

Sedan är planen att, precis som andra somrar ta oss uppåt Västervik och kanske också längre upp i landet. Jag försöker övertala familjen till en fjälltur men det går så där. IGMR junior är ofta bilsjuk och fru IGMR tycker att det blir för mycket transport – vilket det blir om man bor i Skåne. Vi får se… jag längtar i alla fall mycket norröver.

Någon som har Ängelholmsnära tips? Ute, fika, äta – vad som!

Tips!

Jag har hunnit konsumera lite poddar, musik, film och annat som jag tänkte dela med mig.

Först och främst – Nomadland – SE DEN. Underbar och aktuell på alla sätt. Jag och fru IGMR kunde inte släppa den utan satt och pratade i timmar efter att vi sett den. Finns att strömma på Disney+ för de som har.

West Cork Podcast – True crime om mordet på Sophie Toscan du Plantier som inträffade 1996 på Irland. Välgjord och lyssningsvärd.

Favoriterna Undertian och Marcus Torgeby sover ute och poddar från sovsäckarna. Fint avsnitt. Lyssna här.

ChooseFI avsnitt 320. ”How many days a month do you experience stress related to work”. Lyssningsvärt.

Fru Efficient Badass inlägg ”Är det farligt att jobba?” är läsvärt. Känner så igen mig – speciellt detta år har mitt och fru IGMRs jobb bitvis varit ganska själadödande. Något som förr vägts upp av sådant som covid har fuckat upp. Som sagt, det finns mycket att hämta både i fru EBs inlägg och i denna covidperiod.

Ta ditt liv på allvar. Underskatta inte riskerna med ett själadödande yrkesliv. Börja spara och investera för att inom en inte alltför avlägsen framtid ha byggt in manöverutrymme i ditt liv.

Fru EB

F-r-e-d-a-g musik!

Jag har gjort en reggae/dub lista på Spotify som fungerar topp att hänga till, ute och inne. Första låten ”Bossman” hörde jag häromdagen på favoritsradiostationen KEXP Seattle. Den låten inspirerade listan som också innehåller Tony Tribes underbara cover från 1969 på ”Red, Red Wine”.

Trevlig helg på er!

Signatur