Så har det hänt – vi har köpt Bitcoin. För att göra en superkort sammanfattning, det har inte gått så bra.

Anledningen till att vi köpte Bitcoin? Ja det var en värvning från handelssajten för kryptovaluta Trijo. Nu var det extra fördelaktigt då vi fick 150 kronor per skalle om vi satte in 500 kronor per frugal skalle. Tanken var att jag skulle ta 150 kronorna och sälja av direkt. 300 kronor förtjänst för inte mycket jobb är fina pengar. Men – jag ändrade mig och tyckte att det var kul att ha en dryg tusing exponerad mot Bitcoin.

Hur har det gått?

Bitcoin
Det går söderöver

Det har gått jättedåligt. Nu har jag inte fått värvningspengarna än men till dags dato är vi ner 31,48%. Tittar vi på ISKn hos Avanza har den gått upp 3,66% under samma period. Nu är perioden 4/5 till 21/5 väldigt kort men du fattar – kryptovalutor är volatila.

Kommer vi köpa mer?

Nej. Jag tänker som så att blir det något av detta i framtiden så kommer det inkorporeras i de företag som vi har exponering mot i våra indexfonder. Tesla har till exempel gjort en 180 grader och köpt på sig för att sedan gjort ytterligare en 180 graders och kritiserat Bitcoin. Jag jagar inte max avkastning utan nöjer mig med 7-10% per år och månadssparande. Ränta på ränta kommer göra resten.

Samtidigt som vi inte kommer köpa mer är det faktiskt lite roligt att ha en pyttenexponering. Det gör också att jag är lite mer obs på nyheterna kring krypto och därmed har lite koll i alla fall.

Hur ser ni på detta? Följer ni alla Instagramprofiler som lägger upp kursuppdateringar fem gånger om dagen på sin kryptoportfölj?

Signatur