Jag dök på två bra tips på internet idag – ett om en gratis fröpåse med bivänliga ängsfröer och ett om 50% rabatt på Traderas provision.

Men innan jag tipsar loss – jag har kopplat på annonser på bloggen. Min tanke var att hålla bloggen annonsfri men samtidigt lägger jag så mycket tid på bloggen. Att få in några kronor på bloggen som kanaliseras till vårt frihetsbygge är alltid välkommet och därför gör jag ett test nu. Vad tycker ni? Stör det för mycket? Själv tycker jag det fungerar fint på mobil men stör mer om man läser bloggen på datorn.

Gratis fröpåse

Jag vurmar för biologisk mångfald och våra pollinatörer. Pollinatörerna är viktiga, faktiskt livsviktiga för oss människor och vår matförsörjning. Trots detta använder vi bekämpningsmedel och skapar aktivt en bostadsbrist för dessa viktiga insekter.

Vår trädgård är till stor del designad för pollinatörerna. Det finns mat hela säsongen, en äng har anlagts och vi har många boplatser. Boplatser som både vi skapat och som kommer till genom att vi inte städar varenda hörn frenetiskt i trädgården. Läs gärna mer om bostadsbristen och hur man enkelt kan göra bostäder åt pollinatörerna i inlägget om humlebon.

vildbin gratis fröpåse
Bra boplatser för vildbin.

Så – Naturskyddsföreningen har även i år sin ”Operation Rädda Bina”. Där får du enkla tips på vad du kan göra OCH – du kan få en fröpåse med bivänliga ängsfröer helt gratis. Tips!

Tradera rabatt på auktionsavgift

Vi har tjänat många stålars på att sälja ut sådant som vi inte behöver. Att sälja mina LP-skivor på Tradera var faktiskt det som gjorde att vi kunde betala av vår kreditkortsskuld för dryga tre år sedan. Det var där vi påbörjade vår sparresa och nu har vi över 1,5 miljoner på ISKn…

Så – att sälja på Tradera kostar. De tar 10 % av försäljningspriset (minst 3 kr, max 200 kr*). Men så i bland dyker det upp en rabattkod som gör att man bara betalar halva priset, d.v.s. 5% av försäljningspriset. Med rabattkoden SPRINGVIBES kan du nu lägga upp 15 artiklar med 50% rabatt på provisionen. Ett tips som sagt.

Ha en fin torsdag. Jag ska ut och skotta träflis. Inlägg om detta kommer.

Signatur