Så var det dags för lönesamtal igen på Mid Size Corp. Ltd. Föremål för samtalet var undertecknad och som underlag fanns mina enastående prestationer under året. Vi hade ingen löneförhandling i vår p.g.a. covid men nu var det dags.

Vässad till tänderna med argument och grafer över vad jag åstadkommit loggade jag i morse in på ett tidsenligt videomöte med min chef. Vi diskuterade högt och lågt. Jag höll en nedkortad powerpointdragning på trekvart över vad jag presterat under ett och ett halvt år. Med så knapp tid fick jag kanske med bara en tredjedel av vad jag uträttat men inget att hänga läpp över. Jag tror att budskapet gick fram.

Min chef menade på att jag slår in öppna dörrar och att allt detta är väl känt, både i och utanför Mid Size Corp. Ltd. När vi skulle prata siffror kände jag att jag verkligen kunde ta i…

Löneinformation

… mja. Det var inget lönesamtal utan en löneinformation så ovan stämmer inte. Jag fick det alla andra Unionenanslutna tjänstemän på företaget fick, 2,8%. Det ger mig 800 kronor mer i fickan varje månad vilket jag inte hänger läpp över. Dessutom retroaktivt från och med 1/12 så det blir lite roligare i februari.

Konstigt nog sedan jag insåg att det går att tjäna pengar på annat än lönearbetet har jag inte riktigt räknat med att jag ska få högre lön med jämna intervall – förutsett att jag gör mitt jobb. Men så är det ju klart. Jag tackar och tar emot.

Fru IGMR har sin löneinformation om ett par veckor tror jag. Jag skulle tro att resultatet blir ungefär det samma som för mig. Totalt blir det ändå en del pengar att investera eller leva loppan för.

Vi har förresten snö i Skåne så i helgen blir det snowraceråkning. Snowracern är IGMR junior otroligt nöjd med. Kostnad – en Marabou chokladkaka till en snäll dam i lokala facebookgruppen. Helt klart värt det.

Lönesamtal
Förra helgen. Samma backe intas denna helg.

Har ni fått mer i lönekuvertet?

Signatur