Helgen v.48 blev en riktig utflyktshelg för undertecknad. Jag vet inte om det är covid, årstiden eller källararbetandet som gör att jag just nu har ett sådant oerhört sug efter utflykter och ”skogsbad”.

Fredag

November / december innebär högtryck på jobbet. Black week, julförsäljning och större delen av årets omsättning ska in. All hands on deck. En intensiv vecka gjorde att jag på fredagen med gott samvete checkade ut innan lunch och styrde Hondan mot Svalöv och senare Finstorps Strövområde.

Jag har en speciell fäbless för småsamhällen. Svalöv är ett sådant. På väg norröver brukar jag stanna och klara av Coop, apoteket röda näsan och vanliga apoteket. Covidsäkert då det är så tomt så det ekar, lugnt och en fin bilfärd på småvägar dit.

Finstorps Strövområde är vackert. Man kan knyta ihop gula och gröna spåret och därmed komma upp i cirkus 6-7 kilometer. Folktomt och varierande natur.

Lördag

I lördags sammanstrålade jag med Utdelningsbagaren och hans helt fantastiska vovve i Vedby Strövområde. Ett litet mysigt strövområde med en knapp trekilometersslinga. Lite kort men en terapibrasa med korvgrillning, gött tjötande och glögg + lussebulle rådde bot på detta.

När vi skiljdes åt styrde jag Hondan mot Västersjön och Rössjön. Jag är förtjust i det området och ville utforska sjöarna lite närmre. Det är vackert där vid Hallandsåsens fot. Väl där fick jag feeling och körde grusvägar över Hallandsåsen för att senare landa i Båstad. En snabb tankning och E6:an hem med musik i stereon. En mycket skön dag och roligt att få träffa Bagarn igen.

Söndag

Söndagen var min och sonens dag eftersom fru IGMR skulle dricka glögg på uteservering. Det var ju dessutom första advent och det måste markeras på något sätt. IGMR junior är rätt utflyktsmätt så jag fick inte med honom längre än till Malmö City. Vi parkerade vid Malmö Museer och tog oss till fots genom Slottsträdgården, Kungsparken och vidare in till stan.

En fin promenad som avslutades med en varsin halloumifalafel på en bänk vid stadsbibblan. En mycket stolt son kunde själv läsa skylten på ”Super Falafel”.

Julgodisbakande på kvällen och så var den fina helgen avklarad. Det behöver verkligen inte vara mer än så här. En utflyktshelg i all sin enkelhet.

Bilder

Förr var jag enormt fotointresserad. Jag hade fin utrustning och körde mörkrumsframkallning i badrummet. Utrustningen fick jag sälja för att ha råd att leva när jag började plugga. Bildseendet och intresset finns dock kvar. Börjar smått fundera på om jag ska ta upp detta igen, det var ju så kul…

Helgen:
Utflyktshelg
Finstorp
Svalöv Utflyktshelg
Svalöv. Inga ord. Bara underbart.
Utflyktshelg Svalöv
Svalöv City
Finstorps Strövområde
Planterad granskog har en viss charm i rätt vinkel
Finstorps Strövområde
Den bleka novembersolen och frosten. Otrampat innan IGMR.
Vedby Strövområde
Brasa, Trangiakök & Bagarns underbara vovve. Vedby Strövområde.
Vallåsen Utflyktshelg
Ett stopp på ett dimmigt Vallåsen. Noise i bilstereon ger ytterligare go inramning.
Utflyktshelg
Dimma och vacker färgskala vid foten på Hallandsåsens norrsida.
Slottsträdgården Malmö
IGMR junior i Slottsträdgården.
Blundstones
Far & son.

Hur var er helg?

Signatur