Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Om hopp. När det är som mörkast…

Jag känner hopp. Trots att tillvaron är för jäkla deppig just nu känner jag hopp.

Vardagen. Jobba hemma med fru IGMR som kollega är förvisso gôtt men jag känner att många av livets fina saker, främst vänner, familj och valmöjligheter är kapade. Det är inte samma sak att träffas när man måste hålla avstånd och vara försiktig. Det ligger hela tiden något mellan som stör.

Vi ökar på med det som vi gillar, natur, mat, musik, träning, böcker för att balansera upp även om det inte alltid är helt lätt.

Hopp.

En månad till julledighet med mys men främst de vaccinnyheter som kablas ut ger mig hopp. Tidigare har jag tipsat om podden “This week in virology” som går på djupet gällande covid och allt som händer där. Forskare, professorer och läkare behandlar detta ämne och det går ofta över huvudet på en enkel frihetssökare som mig.

TWIVs kliniska uppdatering som släpps varje söndag och vissa specialavsnitt är dock väldigt matnyttiga och ger ett annat perspektiv och djup än lägereldsuppdateringarna från Tegnell och co.

De vaccin som forskas fram verkar onekligen vara effektiva och en milstolpe i modern forskning och medusin (hihi) tillverkning. Att de dessutom har hittat en process där de gör alla säkerhetssteg parallellt kapar tid.

TWIV ger en möjlighet att kika bakom “kulisserna”. De hintade tex om att Modernas vaccin fungerade bra innan det blev publikt.

Med alla timmar jag lyssnat på ovan podd och andra källor känner jag mig ganska trygg med att ta detta vaccin när det erbjuds. Alternativet är att vänta och riskera att bli sjuk och senare få “long covid” (2+% får bestående symptom långt efter “tillfrisknande”) + att inte kunna återgå till det normala – det lockar inte.

Hopp är känslan jag tar med mig in i helgen efter att ha lyssnat på senaste TWIV och hopp är känslan som jag känner inför 2021.

Nu är det bara att hålla ut.

hopp
IGMR junior har börjat följa med mig på löpturer. 4 km igårkväll. Magiskt för hans arma fader (jag).
Signatur

8 kommentarer

 1. FruEfficientBadass

  Å vilken underbar comeback! TACK! Jag ska lyssna på podden i helgen. Nu är det väl iofs högst troligt att ni redan haft covid non? Antikroppstesterna är väl inte helt tillförlitliga?

  • HerrIGMR

   Vi har nog haft det men immuniteten verkar ju avta. Man tror ett år cirkus så det skulle i så fall sammanfalla med trolig allmän vaccination. Antikroppz håller i några månader och sedan är det T-cellsimmunitet som gäller. Den kräver dock ett labb för att kolla och är inte allmänt tillgänglig.

 2. Frihetsmamman

  Jag är ganska säker på att jag avslutade 2019 med att säga att 2020 bara kan bli bättre. Trots att jag är glad över att ha fått barn i år så måste jag säga att 2020 definitivt inte blev bättre än 2019. Nu känner jag som du att 2021 bara MÅSTE bli bättre. Det borde väl inte kunna bli sämre ändå?

  • HerrIGMR

   Tänker så också. Klarar man 2020 kan man dessutom veta att man är rätt tuff mentalt.

 3. The Dividend Story

  Hej!

  Jag håller med, det känns ganska deppigt nu. Positivt med vaccinnyheterna och att Pfizer meddelat att man hoppas vara igång att vaccinerna under 2020. Ryktet säger också att Astra ligger bra till, så hade varit fint om vi även kunde få positiva nyheter från dem snart. Börsen är på all-time high iaf och den brukar ju ligga ett antal månad före, så förhoppningsvis kan det ge en indikation om bättre tider 🙂

  Trevlig helg!

  • HerrIGMR

   Verkligen så. Har också hört gott om Astras studie när jag lägger örat mot rälsen.

 4. Calle

  Suttit med corona nu en vecka(positivt provsvar) men har haft turen att knappt bli sjuk. Tappat smak och lukt men båda har börjat komma tillbaka. Ingen feber, ingen hosta bara pyttelite snuva.

  • HerrIGMR

   Hoppas det fortsätter så! Blir det inte värre är det ju också gött att ha haft det.

Kommentera