Vi säger upp vår livförsäkring. I samband med att vi köpte vårt hus tecknade vi också livförsäkring för oss båda. Tanken var att om den ena trillade av pinnen skulle den andra vara säker och kunna betala 50% av lånet. I och med att vårt bolån ligger på tre miljoner hade vi alltså säkrat upp 1,5 miljoner per skalle.

Denna trygghet betalar vi nu knappa 250 kronor i månaden för. När autogirot drogs för september började jag fundera – behöver vi livförsäkring?

Det korta svaret är – nej. Vi har inte behov för livförsäkring längre i och med att vi har sparat ihop en nätt summa på dryga miljonen.

Vi säger upp vår livförsäkring

Kort story ännu kortare – jag författade ett mail till Länsförsäkringar och sa upp vår livförsäkring. En liten besparing kan tyckas men jag räknar hem den som en win ändå.

Skönt är också att inte längre behöva kasta oroliga blickar över axeln utifall att fru IGMR skulle få för sig att ta genvägen till semiFIRE.

Vi säger upp vår livförsäkring
(eller tvärtom)

Fler spartips hittar du här.

Hur ställer du dig till livförsäkring? Bu eller bä? Vid vilken punkt är det ok att säga upp den? Insplanet har mer info om du vill skaffa eller lära för- argument.

Signatur