Ägarutdelning Länsförsäkringar. 515 kr in på kontot

I veckan kom en fin överraskning i brevlådan, nämligen besked om årets ägarutdelning på Länsförsäkringar. I vecka 47 trillar årets utdelning in på vårt sparkonto.

Det är så att tecknar man en försäkring hos Länsförsäkringar blir man även en ägare då det är ett kundägt försäkringsbolag. När bolaget har färre skador än väntat, d.v.s. går plus, delar de ut pengarna på ett eller annat sätt.

2018 fick i 800 kr + i återbäring och 2019 sänkte de kostnaden för våra livförsäkringar (som jag funderar på om vi ska ha kvar…). I år kommer vi få 515 kronor utbetalda. Inte dumt!

Varför får vi då ta del av Länsförsäkringars ägarutdelning? Jo – vi har vår villaförsäkring, bilförsäkring och livförsäkringar hos Länsförsäkringar Skåne. Alla dessa försäkringar är benchmarkade, d.v.s. kollade mot andra försäkringsbolag. Länsförsäkringar är för vår del billigast (man får samlingsrabatt på LF också…).

Familjen IGRMs del av ägarutdelningskakan är alltså 515 kr vilket kommer landa in fint i sparandet. Vi har gjort som så att vi angivit vårt Avanza-ISK-konto som utbetalningskonto till Länsförsäkringar och därmed undviker vi att sätta sprätt på dem. Pengarna kommer investeras enligt vår investeringsfilosofi, nämligen indexfonder.

Ägarutdelning Länsförsäkringar
Rakt in i ISKn – BAM!

Så ett konkret tips till dig som läsare för att sänka dina försäkringskostnader och få ta del av ägarutdelningen – så här har vi gjort.

Sänk dina försäkringskostnader

1. Få koll på dina försäkringar – vilka försäkringar har du? Behöver du alla och har du rätt nivå?
2. Benchmarka dem, d.v.s. prisjämför dina nuvarande försäkringar. Ligger du rätt i pris? Detta gör du enklast via en jämförelsesida tex Insplanet och Compricer eller genom att gå in på flera försäkringsbolags hemsidor och kolla själv. Insplanet och Compricer är online, och man slipper prata med en försäljare.
3. Har dina efterforskningar gett ett billigare pris på en försäkring och du vill stanna här – teckna då försäkringen och sänk dina kostnader.
4. Vill du få ta del av ägarutdelningen via Länsförsäkringar. Ta då priset det billigaste priset du fått och ring Länsförsäkringar och be dem matcha ditt pris eller gå lägre.
5. Byt försäkringsbolag och skratta hela vägen till banken (i vårt fall Avanza)

Signatur

Publicerat

i

av

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Alice
Alice
4 years ago

Det måste vara bara vissa försäkringar som ger återbäring, för jag har haft enbart fritidshusförsäkring hos Länsförsäkringar i över 20 år men aldrig ens hört talas om någon återbäring.

Alice
Alice
4 years ago
Reply to  Alice

Jag kollade nu på deras hemsida och det verkar bero på vilken region hos Länsförsäkringar man tillhör. Skåne betalar återbäring men jag har tillhört en annan region.

Investeringsundersköterskan

Här får man 20% rabatt på försäkringarna om man är guldkund. Man för även återbäring, men det tror jag gäller alla kunder som har försäkringar i LF. Själv fick jag 747kr i återbäring.

Frihetsmamman
4 years ago

Jag har aldrig helle fått någon återbäring trots trogen kund i många år. Antar att de inte gör någon vinst hos oss? Eller så är det olika policies. Trist oavsett.

Lisa
Lisa
4 years ago

Har också alltid haft LF men aldrig fått någon återbäring..

Lena
Lena
4 years ago

Vi har haft LF. Mitt råd till er som får återbäring är att spara varenda krona för när försäkringen behöver nyttjas så hittar dom alltid en klausul för att den inte gäller då. Oavsett hur vansinnig sits en hamnat i…

The Dividend Story
The Dividend Story
4 years ago

Fint med utdelning från försäkringsbolaget 🙂

Carl
Carl
4 years ago

Hej IMGR!

Tack för denna fina artikeln. Bra info! Fick mig att tänka efter o fundera vilken hemförsäkring ska man ha egentligen? Du skriver att dessa försäkringar är benchmarkade, d.v.s. kollade mot andra försäkringsbolag. Men jag undrar om det verkligen är så? Eller i så fall på vilket sätt är jämförelsen gjord? Jag är inne o tittar på konsumenternas (https://www.konsumenternas.se/forsakring/boende/om-hemforsakringar/jamfor-hemforsakringar). Där kan jag inte se att LF är den bästa hemförsäkringen. Först på 5e plast kommer LF.

1. Folksam (Stor)
2. ICA Försäkring (Plus)
3. Gjensidige (Plus)
4. If (Stor)

mk
mk
4 years ago

Har Folksam stor och varit glatt förvånad de 3 gånger vi haft nåt fel, raka snabba svar och inget strul och hjälp över förväntan så jag är väldigt nöjd med dem.

LF (sthlm) som jag haft innan försökte kräva mig på pengar för misstag de själva gjort, tur nog sparar jag alla dokument och kontakter så vid uppvisande av bevis så tog de tillbaks krav, men ingen ursäkt kom.

IF hade jag innan det och de var billigast första året, år 2 gick priset upp rejält p.g.a ökade kostnader, vilket säkert var bs.

Sen tror jag att de beror vem på resp bolag man får träffa, Skandia och Trygg Hansa: s handläggare behandlade mig som skit när jag var kund så där vill jag aldrig bli kund igen, även om jag hört andra vara nöjda där.

Rebecca
Rebecca
4 years ago

Jag får också återbäring från LF 🙂 Jag har bara en hemförsäkring (lägenhet) och en olycksfall/sjukförsäkringar där så min del av kakan blir 100 kr, men det är jag glad över! Jag är låginkomsttagare så varenda extra öre som kan gå in på mitt Avanzakonto är jag jättetacksam för 🙂

Thomas
Thomas
3 years ago

När kommer årets återbäring från Länsförsäkringar? Har Länsförsäkringar Bergslagen .

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x