Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Semester och tips på en gratis hotellnatt.

Vi har kommit några dagar in på vår välbehövliga semester. Våren har varit intensiv och vis av tidigare semestrar har vi dels valt att vara hemma första veckan men också att bara ta det lugnt. Tidigare somrar har det ibland känts som om man kraschar in i semestern. Första veckan kan vara ruff innan man hittar rätt i ledigheten och lyckats landa.   

Några saker på vår semester & “vilja göra i sommar lista” har vi bockat av. Vi hade en superfin dag på Skanörs norra strand, Fru IGMR har lärt sig Pokémon Go och vi har haft vår goa sidehustlehund på besök. Djurpark, svärföräldrarnas underbara sommarstuga, muséer, road trip och lite annat smått och gott återstår att göra när vi känner för det.     

semester
På tur med lilla sidehustlehunden.

Trädgården

Trädgården bara ger och ger. Vi har mer mat än vad vi hinner äta redan första året med våra djupbäddar.  Här känner jag att det finns möjlighet att optimera när vi sår, vad vi sår och i vilken mängd. Ser fram emot att göra en riktigt planering till säsongen 2020 under denna vinter. Detta år sköt vi från höften men det blev ju ändå rätt bra.  

rödbetor
Rödbetor som vuxit där det för några månader sedan var gräsmatta.

Tips på hur man får en gratis hotellnatt

Idag hade vi en mäklare från Erik Olsson på besök som värderade vårt hus. Hon värderade vårt hus till 68% mer än vad vi köpte det för sommaren 2015. Det skulle i sin tur betyda att vi är nere under 50% belåningsgrad. I mina månadsavstämningar har jag själv värderat huset till 900 000 kr mindre än vad mäklaren värderade det till. Jag kommer behålla min värdering i mitt kalkylblad då marknaden kan svänga. Det känns dock väldigt tryggt och skönt inför framtiden.   

semester skanör norra
Skanörs norra strand. En underbar plats.

Varför värderade vi då huset? Dels är det intressant att veta om vårt slit har resulterat i en värdeförändring av huset. Huvudanledningen är dock att Erik Olsson har en sommarkampanj där man får en övernattning på en herrgård för två inklusive frukost om de får komma och värdera ens boende. Jag fick ett meddelande från den eminente Utdelningsbagaren med detta tips. Vi har nu värdebeviset i vår hand och ser fram emot en gratis minisemester. Bor ni i STHLM, GBG, Malmö, Höllviken, Lund, Varberg eller Uppsala kan ni utnyttja detta erbjudande.

Tack Bagarn för ett grymt tips.

Signatur

19 kommentarer

 1. FruEfficientBadass

  Å älskar ert Erik Olsson-hack. Är ni inte rädda att det nu kommer att höra av sig folk och vilja följa upp på er värdering? Eller är du bra på att snorpa av folk? Och jag blir full av beundran för fruIGMR som lärt sig Pokemon Go!

  • Anonym

   Jag kör ju en hel del liknande hacks och mystery shopping där uppföljningssamtal ingår så visst rings det. Därför installerade jag Hitta.se app och slog på samtalsidentifiering. Är det säljare så blockerar jag numret 🙂 Snorpa av på ett vänligt sätt är jag rätt bra på om jag skulle behöva.

 2. Anonym

  Jag är så imponerad av era djupbäddar!!! Måste komma på studiebesök, så jag kan byta ut våra misslyckade odlingslådor där allt bara blir torrt.
  Utöver det så har ni styrt upp o förenklat ert liv på ett helt fantastiskt sätt. Inspirerande!!!
  /Lily

  • Anonym

   Vi får ta den där fikan snart va? Lekplats alt altanfika 🙂

 3. Flow-FI

  Aaah, härliga semester, en tid med "prova-på-FI".
  Gött med uppvärderingen av huset. Ni kanske kan använda det för att få bättre bolåneränta? Avanza har väl ett rätt fördelaktigt bolån om man var max 60% belåning om jag inte missminner mig.

  • UtdelningsBagaren

   Tror de kräver skriftlig värdering vilket men ofta inte får via de kostnadsfria värderingarna utan enbart muntligt.

  • Anonym

   Vi band vårt bolån på tre år och det går ut nu januari 2020. Avanza ser fördelaktigt ut…

   EO mäklaren erbjöd sig faktiskt att göra en skriftlig värdering om vi så ville.

 4. Investeringsundersköterskan

  Låter som en härlig semester där man gör det man känner för 🙂 Själv är jag ledig några dagar innan två intensiva jobbveckor och därefter semester.

  Mvh I-US

  • Anonym

   Jo det är skönt. Det känns som om vi testat oss fram och hittat rätt.

   Var med min mormor på VC akuttid igår och är tacksam för vårdpersonal som arbetar på sommaren. Ni är viktiga.

 5. Plina

  Banken omvärderade min lägenhet, vilket ledde till lägre ränta så det kan ju vara läge att se över bolånet.

  • Anonym

   Exakt. Halvår kvar till vårt bolån kan omförhandlas. Just nu 1,44% men det ska väl kunna kapas litta.

 6. Maja

  Vilket hack! Signade upp för några dagar sedan och ska nu planera in värdering. Vi köpte dock huset november 2016 till 25% över utgångspris så misstänker en mer blygsam om någon värdeökning.

  Hursom, ungarnas mormor kommer ner i augusti och får vara barnvakt när det är dags för oss att bo på herrgård = win!!

  Tack till både dig och bagaren!

  • Anonym

   ÄLSKAR kommentarer som denna. Blir glad för er skull och att jag kunnat bidra till detta. Hoppas ni får en go vistelse.

 7. Vad är livskvalité?

  Tack IGMR för kommentar på min sida! Jag minns hur vi diskuterade ditt blancolån förut, och mindes din historia. Det är spännande tider vi lever i och det måste kännas skönt att ni tyckte att det var rätt att flytta. Vissa fenomen går igen med "Jiddrandet av personer i sportbilar som stannar mitt på en huvudled, sida vid sida och blockar båda körfälten – bara för att snacka" Likväl som att ställa ut soporna i trapphuset i flera dygn, (Detta har jag bara sett – "i orten mannen!")

  Jag blir glad när jag läser hur du vill att jag skall fortsätta min blogg. I skrivande stund har jag varit nervös över att deklarera hur innehaven är sålda; – Vad skall jag nu skriva om i bloggen när aktierna är sålda? Well, vi har fortfarande några kapitel kvar om hur själva lägenhetsköpet kommer att gå till. Vidare byter jag stad, laddar om batterierna och skall sedan börja bygga en ny portfölj hos Avanza.

  Vi får börja så

  Mvh VÄL

  • Anonym

   Det som är mest intressant att läsa om är inte pengarna utan livet, resan och andras perspektiv på tillvaron. Du skrev i en kommentar angående samhällskontraktet att det är svårt att acceptera skattesvinn/slöseri men att vi förväntas göra det eftersom vi har så bra skola och vård. Tänkvärt och något jag sprang och funderade på nästan hela min löptur imorse. Jag har inte tänkt på det på det sättet men det slog an på mig. Tack för den. Sådant är gött att läsa om och inte bara att man köper Spiltan Investmentbolag eller Castellum.

   Lycka till med flytt.

 8. Vad är livskvalité?

  Hej!

  Ann Heberlein är visserligen ganska hård i sin livsåskådning, men jag kan rekommendera hennes bok "Den banala godheten" som sätter skruv på tankarna. Vidare har vi vår Alice Teodorescu som ofta skriver om samhällskontraktet läs: "Sprickan i kristallen". Gustav Möller; känd socialdemokrat summerade det ironiskt nog med ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.” . Ironiskt på så sätt att det är just socialister som ensidigt fokuserar på fördelningspolitik, men frågar sig sällan: – Varifrån kommer pengarna?

Kommentera