Vi har kommit några dagar in på vår välbehövliga semester. Våren har varit intensiv och vis av tidigare semestrar har vi dels valt att vara hemma första veckan men också att bara ta det lugnt. Tidigare somrar har det ibland känts som om man kraschar in i semestern. Första veckan kan vara ruff innan man hittar rätt i ledigheten och lyckats landa.   

Några saker på vår semester & ”vilja göra i sommar lista” har vi bockat av. Vi hade en superfin dag på Skanörs norra strand, Fru IGMR har lärt sig Pokémon Go och vi har haft vår goa sidehustlehund på besök. Djurpark, svärföräldrarnas underbara sommarstuga, muséer, road trip och lite annat smått och gott återstår att göra när vi känner för det.     

semester
På tur med lilla sidehustlehunden.

Trädgården

Trädgården bara ger och ger. Vi har mer mat än vad vi hinner äta redan första året med våra djupbäddar.  Här känner jag att det finns möjlighet att optimera när vi sår, vad vi sår och i vilken mängd. Ser fram emot att göra en riktigt planering till säsongen 2020 under denna vinter. Detta år sköt vi från höften men det blev ju ändå rätt bra.  

rödbetor
Rödbetor som vuxit där det för några månader sedan var gräsmatta.

Tips på hur man får en gratis hotellnatt

Idag hade vi en mäklare från Erik Olsson på besök som värderade vårt hus. Hon värderade vårt hus till 68% mer än vad vi köpte det för sommaren 2015. Det skulle i sin tur betyda att vi är nere under 50% belåningsgrad. I mina månadsavstämningar har jag själv värderat huset till 900 000 kr mindre än vad mäklaren värderade det till. Jag kommer behålla min värdering i mitt kalkylblad då marknaden kan svänga. Det känns dock väldigt tryggt och skönt inför framtiden.   

semester skanör norra
Skanörs norra strand. En underbar plats.

Varför värderade vi då huset? Dels är det intressant att veta om vårt slit har resulterat i en värdeförändring av huset. Huvudanledningen är dock att Erik Olsson har en sommarkampanj där man får en övernattning på en herrgård för två inklusive frukost om de får komma och värdera ens boende. Jag fick ett meddelande från den eminente Utdelningsbagaren med detta tips. Vi har nu värdebeviset i vår hand och ser fram emot en gratis minisemester. Bor ni i STHLM, GBG, Malmö, Höllviken, Lund, Varberg eller Uppsala kan ni utnyttja detta erbjudande.

Tack Bagarn för ett grymt tips.

Signatur