Power green salad. Jag har följt den Amerikanska bloggen Sprouted Kitchen i några år. Det är en mat och receptblogg som inte bara är snygg utan den har smått fantastiska vegetariska recept.

Jag tänkte ge er mitt favoritrecept från denna fina blogg – Power Green Salad. 

Just denna sallad är inte bara superlätt att göra utan den är otroligt god och hyffsat nyttig. En annan stor fördel är att den går att skala upp superlätt och den håller sig fräsch (och blir godare) i kylen ett par dagar.

Power green salad
Power Green Salad – bild från: https://www.sproutedkitchen.com/

Ingredienser:

Sallad

  • 7,5 dl kål, helst svart/palmkål.
  • Bladpersilja efter smak (vi tar mycket).
  • 2,5 dl kokta (och svala) beluga/puy/svarta linser. De kan med fördel kokas någon minut mindre än vad paketet anger. De blir bättre i salladen då.
  • 1 äpple, grönt.
  • 1/2 slanggurka i tärningar (ta bort sladdriga mitten).
  • 1 – 1,5 dl rostade pumpafrön.
  • 1 – 1,5 dl riven parmesan (stora hålen på rivjärnet).

Dressing

  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade.
  • 1 matsked honung.
  • 1 matsked Dijonsenap.
  • Saften från en hel citron.
  • 0,5 dl olivolja, gärna smakrik.
  • salt & peppar

Gör så här

Blanda salladen i en stor skål och blanda sedan dressingen i en kopp med sked eller ta stavmixern för en slät dressing. Avsluta med att blanda ihop allt – klart.

Vi har serverat denna sallad till torskrygg, tagit med den som del i knyt, ätit den som den är, ätit den med ugnsrostade rotfrukter och i andra konstellationer som jag just nu inte kan minnas. Den är dessutom riktigt fin att ta med sig som matlåda och på utflykt. Kort och gott en väldigt bra sallad som passar till fest och till vardag. Matig som den är eller ett fint tillbehör till grillat, fisk eller vegetariskt.

Ska du göra recepten från denna blogg kan jag bespara dig en googling. En ”cup” är 2,36 dl.

Boktips med fler fina receptböcker hittar du här.

Signatur