Gratis mobiltelefoni – går det?

För tre år sedan flyttade vi våra abonnemang över till Vimla. Vår bindningstid hos Tre hade gått ut och vi hoppade inte på den nyaste Iphonen som vi gjort flera gånger förut. Faktum är att jag varit en av dem som suttit och tryckt refresh på Tre.se när Sverigelanseringarna av nyaste Iphonen inträffade. Jag ville alltid ha den nyaste först.

När abonnemanget på Tre gick ut i januari 2016 var vi ganska nyinflyttade i vårt radhus och stod inför en del renoveringar och nya mobiler kändes inte högprioriterat. Vi flyttade våra två abonnemang till Vimla.se vilket var det billigaste abonnemanget vi kunde hitta. Telefonerna köpte vi begagnade i lokala Facebookgruppen.

När man har ett abonnemang hos Vimla.se är det så fiffigt att man kan tipsa / värva andra människor. Gör man det via sin personliga tipslänk får båda personerna 10 kr rabatt på sitt abonnemang för evigt. Vi har tipsat många av våra vänner och familj och börjar röra oss mot gratis telefonerande.

Vimla kör Telenors nät och det fungerar fint för oss. Det kommer inga räkningar utan abonnemanget dras på kontokortet eller via Klarna. Man kan också pausa sitt abonnemang enkelt via appen. Utlandssamtal fungerar också som på vilket annat abonnemang som helst.

Från att betalat 499 kr per skalle för nyaste telefonen + abonnemang är vi nu nere på några tior. En enkel körning i RikaTillsammans fina kalkylator visar att 950 kr sparat per månad efter 10 år med 8% årlig avkastning i en ISK eller KF blir knappa 170 000 kr. Det är pengar det…

Vi är på god väg mot helt gratis mobiltelefoni.

Andra spartips hittar ni här.

Signatur